Zoeken op afmeting

Banden met een rand die de velg beschermt kopen

Banden met een rand die de velg beschermt, zijn op de zijwanden voorzien van een van de volgende vermeldingen:

 • RFP pour Rim Fringe Protector
 • FP pour Fringe Protector
 • MFS pour Maximum Flange Shield
 • FR pour Felgen Ripen
 • FSL pour Felgenschutzleiste
 • ML pour Mit Leiste

Deze beschermranden worden vaak aangebracht op lage banden, omdat de velgen dan sterker worden blootgesteld aan schokken dan bij banden met een klassieke hoogte.

Ze zijn over het algemeen iets duurder dan banden zonder bescherming. Houd rekening met een prijs die tussen 10% en 15% hoger ligt.

Waar vindt u banden met een rand die de velg beschermt?

Wij hebben meer dan 5000 referenties op voorraad met deze bijzonderheid. Hier ziet u de lijst van de populairste profielen met een rand die de velg beschermt.

 • Michelin Pilot Sport 4
 • Michelin Pilot Super Sport
 • Pirelli Scorpion Verde
 • Pirelli Pzero
 • Goodyear EfficientGrip Performance
 • Goodyear UltraGrip 8 Performance
 • Continental PremiumContact 6
 • Continental SportContact 6
 • Dunlop Sport Maxx RT2
 • Dunlop SP Winter Sport 3D
 • Bridgestone Potenza RE050A Ecopia
 • Bridgestone Blizzak LM001
 • Sava Intensa UHP 2
 • Falken Azenis FK510
 • Hankook Ventus V12 EVO2 K120
 • Kleber Quadraxer 2
 • Kleber Krisalp HP3

De meest gezochte afmetingen:

Banden met velgbeschermingsrand zijn voor bepaalde voertuigcategorieën zeer nuttig. Ze hebben specifieke kenmerken die ze bijzonder praktisch en functioneel maken. Wilt u uw SUV uitrusten of andere voertuigen met deze innovatieve banden? Als dat zo is, dan bent u aan het juiste adres. In deze gids zullen we praktische tips bieden om u te helpen de juiste keuze te maken uit de vele modellen banden met velgbescherming van hoge kwaliteit in onze catalogus.

Wat zijn de kenmerken van velgbeschermingsbanden?

Velgbeschermingsbanden hebben een dikkere rand dan conventionele banden. Het contactpunt tussen deze soorten banden en de velg van het voertuig is voorzien van een sterk verstevigde rubberlaag. Ze zijn herkenbaar aan deze eigenschap. Een speciale markering maakt het ook mogelijk om ze te herkennen onder andere soorten banden. Dit verschilt over het algemeen van de ene fabrikant tot de andere.

De volgende tabel geeft een overzicht van de markeringen die het vaakst worden aangetroffen bij de aankoop van velgbeschermingsbanden van de grote merken.

Vermelding

CPJ

FR

FP

FSL

RG

MFS

PPN

RPB

PR

Dat betekent

Cordon de Protection de Jante

Flange Rim

Fringe Protector

Felgensch-utzleiste

Rim Guard

Maximum Flange Shield

Rim Flange Protector

Rim Protection Bar

Rim Protector

Fabricanten die het gebruiken

Michelin

Continental, Semperit

Michelin, Goodyear

Bridgestone, Pirelli

Bridgestone

Dunlop, Falken

Goodyear, Yokohama, Avon

Yokohama

BFGoodrich, Hankook

Bovendien zijn op de markt banden met een velgbeschermingsrand iets duurder (10 tot 15% gemiddeld) dan de standaardmodellen met dezelfde afmetingen.

Wat zijn de voordelen van velgbeschermingsbanden?

Zoals de naam al aangeeft, helpt de velgbeschermingsband de integriteit van de velg waar hij op is gemonteerd, te behouden. Als je bijvoorbeeld in de stad rijdt, is het niet ongewoon dat banden tegen een stoeprand of ander stijf oppervlak aanglijden na een slechte manoeuvre. Met conventionele banden die gemonteerd zijn op auto's, zorgt dit soort incidenten regelmatig voor schaafplekken of lichte vervorming van de velg. Als er niets gedaan wordt, kan dit op de lange termijn tot ernstigere problemen leiden: wijdverbreide corrosie, bijvoorbeeld. Door het uitrusten van uw voertuig met velgbeschermingsbanden, beschermt u zich tegen deze problemen. Als uw wielen tegen een stoeprand wrijven, is het het versterkte rubber die de klap opvangt, en niet je velg.

De versterkte rubberen rand beschermt uw banden ook bij het rijden op oneffen ondergrond en biedt een beter rijcomfort. Het vermindert het risico op scheuren en blarenals gevolg van abrupte en overmatige botsingen tussen velgen en banden. Het resultaat is dat uw wielen langer meegaan dan met standaardbanden zonder rand.

Op welke soorten banden is de beschermende rand aanwezig?

In principe kunnen alle soorten banden een versie met versterkte rand hebben. De aanwezigheid van een rubberen versterking heeft geen invloed op andere eigenschappen en prestaties van de band. In de praktijk zijn er echter enkele types van banden die deze bescherming meer nodig hebben dan andere. Het betreft hier met name banden met een laag profiel.

Laagprofielbanden zijn autoaccessoires waarvan de zijwandhoogte- en sectiebreedteverhouding zeer laag is (minder dan 50%). Ze worden door veel automobilisten gewaardeerd omdat ze een goed rijgevoel geven. Door hun speciale afmetingen zijn de wielen echter zeer kwetsbaar voor schokken en stoten. Ze stellen ook de rand in verschillende mate bloot aan schade in geval van een botsing met een starre ondergrond.

Als u echter meestal banden met hoog profiel (standaardmaat) gebruikt, heeft u niet echt een Beschermingsrand nodig. De reden is eenvoudig: op het breedste punt steekt het rubber van bandenmet hoog profiel buiten de contouren van de velg uit, en biedt zo een goede bescherming tegen schokken.

Op de markt zijn echter "high size" banden met beschermende velgranden te vinden.

Wat zijn de elementen waar u op moet letten voordat u uw banden kiest?

Bij de keuze van uw velgbeschermingsbanden moet u rekening houden met een aantal zaken.

Het type rand

Niet alle velgbeschermingsbanden hebben hetzelfde type rand. Sommige modellen hebben een ribbelrand terwijl anderen dat niet hebben. Wat is het verschil tussen deze twee soorten randen?

Zoals de naam al aangeeft, heeft de velgbeschermingsband met ribbel een rubbermengsel dat naar buiten steekt ter hoogte van het contactpunt met de velg. Dit rubber is duidelijk zichtbaar en strekt zich uit over de gehele contour van de band. Dat is het model dat het meest verspreid is.

De velgbeschermingsbanden zonder ribbel hebben een versteviging langs de omtrek aan de binnenkant. Deze versterkte velgrand is bijna evenwijdig aan de velgcontour (hij steekt zeer licht uit).

Deze twee soorten randen bieden optimale bescherming voor de banden en de velgen van uw voertuig. Maar voor Voor meer zekerheid en veiligheid raden wij aan om modellen met een ribbel te kiezen.

Aan de andere kant, als u de velgen zo goed mogelijk wilt beschermen en wilt voorzien van wieldoppen, dan kunt u kiezen voor voor banden met interne versterking.

Het merk

Niet alle velgbeschermende banden die op de markt verkrijgbaar zijn, bieden dezelfde prestaties. Om zeker te zijn van superieure kwaliteit te verkrijgen, kiest u voor producten van grote merken die bekend staan om hun knowhow. Bij Bandenleader.nl heeft u toegang tot een uitgebreide collectie velgbeschermingsbanden van hoge kwaliteit. Wij verkopen de producten van de meest prestigieuze bandenfabrikanten: Michelin, Pirelli, Goodyear, Continental, Dunlop, Bridgestone, Falken, Hankook, Kleber

Naast deze gerenommeerde fabrikanten hebben we ook high performance banden van andere, minder bekende merken. U vindt in onze catalogus zeker wat bij u past, wat uw budget en uw behoeften ook zijn.

Hoe monteer ik mijn velgbeschermingsbanden?

U hoeft zich geen zorgen te maken over de montage van uw velgbeschermingsbanden die u bij Bandenleader.nl heeft gekocht. We hebben partnergarages in het hele land die banden kunnen monteren die zijn bedoeld om vergen te beschermen van hoge kwaliteit op achter of voorwielen. Kies gewoon de partner die het dichtst bij u in de buurt is tijdens de validatie van uw bestelling en wij leveren uw uitrusting en accessoires op diens adres. Bij ontvangst van de bestelling neemt hij contact met u op om een afspraak te maken.

Maak zonder verder uitstel uw keuze uit onze catalogus en profiteer van de beste prijzen op de markt om uw voertuig goed uit te rusten en de velgen te beschermen.

LiveChat
Whatsapp Messenger