Zoeken op afmeting

Endurobanden kopen

BandenLeader.nl biedt u een bijzonder ruime keuze aan banden in het assortiment "endurobanden" aan. Wij houden de prijzen van onze concurrenten in de gaten en passen ons systematisch aan de laagste prijs aan, zodat u van de beste prijzen kunt profiteren.

Gratis levering bij aankoop van minstens 1 motorband op onze website.

Welke endurobanden zijn de beste?

 • Michelin Enduro Competition III
 • Michelin Enduro
 • Metzeler Enduro3 Sahara
 • Metzeler Karoo Extreme
 • Dunlop D908 RR
 • Dunlop Geomax Enduro
 • Metzeler MCE 6 Days Extreme
 • Pirelli Scorpion PRO FIM
 • Bridgestone Gritty ED668

De meest gezochte afmetingen:

Enduro is een motorsportdiscipline die soms wordt beoefend op ruwe en zeer technische wegen. Om er ten volle van te genieten en ten volle te profiteren van de sensaties die het biedt zonder jezelf in gevaar te brengen, moet u goed uitgerust zijn. Over uitrusting gesproken, banden zijn een van de belangrijkste onderdelen die een enduromotorfiets kenmerken. Hun kwaliteit en conditie hebben grote invloed op het rijcomfort en de wegligging. Daarom moeten ze niet willekeurig worden gekozen. Meerdere criteria moeten in aanmerking worden genomen. Welke? Ontdek in deze gids onze goede raad om de beste enduro banden te kiezen.

Wat zijn de kenmerken van endurobanden?

Enduro-banden zijn uitrustingen die gemaakt zijn van twee hoogwaardige materialen: rubber en silica. Het gebruik van deze materialen stelt fabrikanten in staat om banden met veel betere grip op droge of natte grond te produceren dan conventionele motorcrossbanden. Ze worden gekenmerkt door massieve noppen (op de schouders van de band) en een zeer verstevigd profiel. Tot slot zijn deze sportbanden uitgerust met technologie die hun rolweerstand vermindert.

Wanneer moeten de enduro-banden worden vervangen?

In het algemeen kunnen twee situaties ertoe leiden dat u uw endurobanden moet vervangen: bandenslijtage en vroegtijdig verval na een lekke band.

In geval van slijtage

Het zijn de massieve noppen van de endurobanden die hen in staat stellen om een uitstekende rijervaring te bieden voor motorrijders. Wanneer deze essentiële componenten beginnen af te ronden, betekent dit dus dat de slijtage van het rubber is ingezet. In sommige gevallen manifesteert deze slijtage zich door het loskomen van meerdere noppen als gevolg van het effect van de wrijving. Als u met dit type band rijdt, kunnen de prestaties van uw motorfiets min of meer uitgesproken worden verminderd, afhankelijk van de aard van het terrein waarop je de enduro rijdt. Dus dit zijn de signalen die u moeten waarschuwen over de staat van uw banden.

Een andere manier om te weten te komen of uw uitrusting moet worden vervangen, is het controleren van de status van de slijtage indicator(kleine rubberen hobbels) die zich tussen de noppen bij het loopvlak bevinden. Als het profiel is beschadigd, en de slijtage-indicatoren zijn aangetast, bent u wettelijk verplicht deze te vervangen op straffe van een boete.

Houd er ook rekening mee dateen enduroband die ongelijkmatig of asymmetrisch slijt zo snel mogelijk vervangen moet worden vanwege prestatie- en veiligheidsredenen. De remafstanden zijn beter met goede nieuwe banden, en dit is zeer belangrijk voor sportieve rijden, vooral in bochten.

Na één of meer lekkages

Enduro-rijden wordt niet gedaan op vlakke wegen en vereist soms om te rijden op paden waarop zich scherpe voorwerpen bevinden. Deze kunnen op elk moment één van uw premium banden penetreren en een diepe snee in de band achterlaten. Wanneer er geen reparatie mogelijk is, wordt het verplicht om het onderdeel te vervangen.

Wat zijn de criteria waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van enduro-banden?

Om de beste kwaliteit enduroband te kopen, moet u rekening houden met een aantal criteria. De de belangrijkste zijn: de goedkeuring van het loopvlak, de afmetingen, het type terrein waarop u rijdt, en het merk van de uitrusting

De homologatie;

Goedkeuring is een van de eerste dingen die moet worden gecontroleerd bij de aankoop van enduro-banden. Zodat u veilig kunt rijden op wegen die openstaan voor het verkeer, moet uw uitrusting FIM goedgekeurd zijn. Deze certificering wordt toegekend aan banden die met succes een batterij aan testen hebben doorstaan (uitgevoerd door erkende instanties) om hun prestaties te meten. Meestal zijn FIM gehomologeerd banden verplicht om deel te nemen aan enduro wedstrijden.

Als u geen FIM-certificering hebt, controleer dan of de band die u gaat kopen een DOT nummer op de zijkant heeft. Het is een merk van Amerikaanse oorsprong dat ook steeds vaker op banden wordt aangetroffen die worden gemaakt in Europa. Het geeft informatie over de fabriek waar de apparatuur vandaan komt, de grootte en de fabricagedatum. U heeft dit nodig om deel te nemen aan bepaalde wedstrijden.

De E-markeringis een Europees goedkeuringsmerk. Het verklaart dat de apparatuur voldoet aan reglement nr. 30 van de Economische Commissie van de Verenigde Naties voor Europa inzake de goedkeuring van banden.

Merk op dat deze verschillende goedkeuringen niet echt verplicht zijn als je alleen maar op de gras racet. In dat geval, kunt u elke prestatieband kiezen.

De maten

Als dit de eerste keer is dat u banden vervangt, kunt u referen aan de afmetingen van uw originele banden om u keuze te maken en de juiste band te krijgen. Dit is de eenvoudigste en snelste optie. Als u echter om een of andere reden u banden met verschillende eigenschappen dan uw oorspronkelijke uitrusting op uw eigen velgen wilt monteren, kunt u de nieuwe afmetingen aan uw verkoper doorgeven. Zorg ervoor dat u de door de wet toegestane limieten niet overschrijdt, want afgezien van de sancties die u kunt oplopen, is het monteren van goedkope banden die ongeschikte zijn en van slechte kwaliteit kan u op de weg in gevaar brengen.

De afmetingen van een enduroband worden over het algemeen als volgt weergegeven: 140/80-18 70R.

Hier geeft het eerste getal (140) de breedte van de band in millimeters aan. De tweede vermelding (80) heeft betrekking op de verhouding hoogte/breedte in procenten. De derde informatie heeft betrekking op de velgdiameter. Het wordt geschat in inches.

De laatste twee vermeldingen (70R) hebben betrekking op respectievelijk de belastingsindex en de snelheidsindex. Een belastingsindex van 70 betekent dat de nieuwe band een maximaal gewicht van 335 kg kan dragen. De "R" staat voor "R", wat betekent dat de band met een maximale snelheid van 170 km/u kan rijden.

Dus, als u twijfels heeft over de prestaties van een band, kunt u de snelheids- en gewichtsindex tabellen raadplegen (beschikbaar op het internet) om ervoor te zorgen dat het product echt aan uw behoeften voldoet.

Het type terrein

De kenmerken van het terrein waarop u vaak rijdt, moeten u begeleiden bij de keuze van uw enduro motorbanden. Als u veel rijdt op een zeer gladde, zachte of natte ondergrond, kunt u kiezen voor een model soepele endurobandmet uit elkaar staande noppen. Dit zal de snelle verwijdering van modder, water en zand bevorderen zonder dat u extra manoeuvres hoeft uit te voeren.

Als je enduro rijdt op harde ondergrond, dan heb je een stijf en stevig rubber nodig. Maar wees voorzichtig, de noppen mogen niet extreem hard zijn, anders kunnen ze na een paar keer remmen snel beschadigd raken.

Alle multifunctionele banden (halverwege tussen zacht en hard) zijn ideaal voor zanderig terrein en bewegende ondergrond. U kunt ook kiezen uit modellen die speciaal zijn ontworpen voor zanderige wegen.

Het merk

Niet alle enduro-bandmodellendie op de markt verkrijgbaar zijn, zijn hetzelfde. Enkele grote merken zijn beter dan anderen. Daarom moet u bij uw keuze rekening houden met deze variabelen. Favoriete producten van grote fabrikanten die bekend staan om hun zeer gespecialiseerde kennis en expertise. In deze categorie, kunnen we benoemen:

Wanneer u nieuwe banden voor uw voertuig koopt uit een van de catalogi van deze fabrikanten, heeft u de zekerheid van hoogwaardige uitrusting met een goede prijs/kwaliteitverhouding.

Natuurlijk zijn er ook veel andere merken zoals Continental. Sommige zijn minder prestigieus, maar bieden ook zeer goede kwaliteit enduro banden. Doe in ieder geval onderzoek en kies de fabrikant die het best aan uw verwachtingen voldoet.

Waar koopt u enduro banden?

Om uw endurobanden te kopen, heeft u twee opties: online aankoop en aankoop in de winkel.

Wat zijn de voordelen van online kopen?

Als u uw endurobanden online koopt, kunt u ze tegen de beste prijs krijgen. In slechts een paar minuten, kunt u aanbiedingen vergelijken van verschillende online winkels om de meest betaalbare en interessante te kiezen wat betreft de prestaties (prijs-kwaliteit).

Op een online verkoopplatform kunt u ook de meningen van voormalige kopers raadplegen bij het kiezen van een bandenmodel. Dit kan u begeleiden in uw besluitvorming.

Ten slotte, heeft u online toegang tot een zeer uitgebreide collectie van banden die u een ruime keuze biedt. Dus hoeft u geen keuze te maken bij gebrek aan de juiste.

Krijg toegang tot een rijke collectie endurobanden bij Bandenleader.nl

Bandenleader.nl, een specialist in de verkoop van duurzame banden, biedt u een breed scala aan hoog presterende endurobanden aan. Het maakt niet uit op wat voor soort ondergrond je rijdt, je vindt de uitrusting die je nodig hebt in onze catalogus met meer dan 5.000 banden. We hebben on-road en off-road goedgekeurde modellen die over zeer lange afstanden vol kunnen houden.

Bovendien zijn de prijzen van motorbanden bij Bandenleader.nl de beste op de markt. Beter zul je nergens anders vinden.

Na uw bestelling bieden wij u ook een express-bandenmontageservice aan in het gehele territorium. In een van onze 4.000 assemblagecentra krijgt u een snelle service. Indien nodig, kan een partner in de nabijheid zich naar uw huis verplaatsten.

Enkele tips om de levensduur van uw banden te verbeteren

Om de slijtagesnelheid van uw endurobanden te verminderen, kunt u enkele eenvoudige tips in de praktijk brengen:

 • Vermijd te veel op asfalt te rijden (indien mogelijk) ;
 • Controleer uw bandenspanning regelmatig ;
 • Vermijd zoveel mogelijk plotseling remmen;
 • Maak altijd een visuele controle van uw banden voordat u gaat rijden.

Kortom, denk eraan dat u bij de keuze van uw nieuwe endurobanden rekening moet houden met verschillende criteria: goedgekeurde banden, het type terrein waarop u rijdt, de grootte van uw originele uitrusting, het merk... Maak voor de aankoop van nieuwe banden van grote merken nu uw keuze in de Bandenleader.nl catalogus, ga naar een partnermontagecentrum, en profiteer van de beste prijzen op de markt.

LiveChat
Whatsapp Messenger