Zoeken op afmeting

Scooterbanden kopen

BandenLeader.nl biedt u een bijzonder ruime keuze aan banden in het assortiment "scooterbanden" aan. Wij houden de prijzen van onze concurrenten in de gaten en passen ons systematisch aan de laagste prijs aan, zodat u van de beste prijzen kunt profiteren.

Gratis levering bij aankoop van minstens 1 scooterband op onze website.

Welke scooterbanden zijn de beste?

 • Michelin City Grip
 • Bridgestone Battlax scooter
 • Pirelli Diablo Scooter
 • Dunlop Scootsmart
 • Heidenau K66
 • Heidenau K66 M+S Snowtex
 • Bridgestone Hoop B02 Pro
 • Bridgestone Battlax TH01
 • Metzeler Feelfree

De meest gezochte afmetingen:

Scooterbanden hebben de neiging om vrij snel te verslijten. Daarom is het belangrijk om ze zorgvuldig te kiezen, zodat u ze voor een lange tijd kunt gebruiken. Waar moet u rekening mee houden bij het kiezen van de beste scooterband? Hoe deze onderhouden? Ontdek hieronder het praktische advies van Bandenleader.nl.

Waarom een scooterbanden met zorg kiezen?

In tegenstelling tot andere soorten tweewielers is de scooter bedoeld voor het stadsverkeer. Het comfort van de bestuurder is dus waar de fabrikanten zich het meest zorgen over maken. Daarom is elk aspect van het voertuig, inclusief het ontwerp van de wielen, uitgedacht met vernuft. Om deze reden zijn de afmetingen van de scooterbanden beduidend kleiner dan de wielen van conventionele motoren. Hoewel deze functie de bestuurder in staat stelt om comfortabeler te zijn op de weg, kan het snel een handicap worden als de banden beginnen te slijten. Als bovendien de banden van uw scooter niet van goede kwaliteit zijn, zult u het moeilijk vinden om in de regen te rijden.

Daarom is het belangrijk dat u uw scooterbanden zorgvuldig kiest. U moet voorrang geven aan kwaliteit in plaats van de prijs van de banden. Een van de beste manieren om dit te doen is het kiezen voor banden van bekende merken: Michelin, Dunlop, Pirelli, Bridgestone, Metzeler... Door banden van deze prestigieuze fabrikanten te kiezen die beschikbaar zijn op Bandenleader.nl, kunt u er zeker van zijn dat u uitrusting van hoge kwaliteit krijgt die u gedurende een lange tijd zult gebruiken.

Naast het merk moeten ook andere, even belangrijke criteria in aanmerking worden genomen bij het vinden van de juiste banden voor uw tweewielervoertuig.

Scooterbanden: houd rekening met de afmetingen om de juiste keuze te maken

Voordat u een band kiest, is het eerste wat u moet weten de maat die bij uw scooter past. Als u de afmetingen van de originele banden niet heeft gecontroleert, kunt u deze vinden in de handleiding van de scooter.

Opgemerkt moet worden dat de twee velgen van een scooter niet dezelfde diameter hebben, waardoor de bandenmaten ook niet overeenkomen. Als we het voorbeeld nemen van de Honda Forza (een van de best verkochte scooters in Frankrijk), dan zijn de afmetingen van de banden 120/70-15 voor en 140/70-14 achter.

Het eerste cijfer in elke referentie geeft de door de fabrikant aanbevolen sectiebreedte aan. Bijvoorbeeld, in het geval van de Forza is de aanbevolen breedte 120 mm aan de voorkant en 140 mm aan de achterkant. Het is echter mogelijk om banden te gebruiken die breder zijn, zolang ze maar niet tegen het frame van uw machine wrijven. Smallere banden kunnen echter de scooterprestaties beïnvloeden. Aarzel niet om contact op te nemen met uw garage voordat banden met een alternatieve maat kiest.

Het tweede getal is de verhouding tussen de hoogte en de sectiebreedte van de banden. In het geval van de Honda Forza, moet de normale hoogte 70 procent van de breedte zijn. Tot slot, de nummers 15 aan de voorkant en 14 aan de achterkant geven de binnendiameter van de banden aan.

Deze afmetingen verschillen van scooter tot scooter. Houd er rekening mee dat de aanbevelingen van de ontwerper moeten worden gerespecteerd als je veilig wilt rijden. Inderdaad, een belangrijke verandering in de grootte van de banden kan de topsnelheid van uw scooter beïnvloeden, en zelfs het brandstofverbruik.

De belasting- en snelheidsindexen kennen

Net als de afmetingen, dienen de belasting en de snelheidsindexen ook mee te worden genomen om uw scooterbanden zorgvuldig te kiezen. De eerste geeft de maximale belasting aan die de band kan dragen.

De snelheidsmeter is een alfabetische code waarmee u de maximale snelheid kunt inschatten die u kunt bereiken met de band. De K-waarde op een band betekent bijvoorbeeld dat er met een snelheid gereden kan worden die lager of gelijk is aan 110 km per uur.

Om te weten te komen welke belasting en snelheidswaarden u moet kiezen, kunt u het beste naar originele band kijken.

Het kiezen van uw banden op basis van de weersomstandigheden

Voor een veilige en comfortabele rit met goede rijeigenschappen moet u uw scooterbanden kiezen op basis van het seizoen. Om uw banden te kiezen, heeft u de keuze uit:

 • Zomerscooterbanden;
 • Winterscooterbanden;
 • 4-seizoenen scooterbanden of all-season banden.

Zoals hun naam al doet vermoeden, zijn zomerbanden ontworpen om tijdens de zomermaanden op een droge ondergrond te rijden. Deze banden zijn vaak zeer duurzaam als ze goed verzorgd worden.

Winterbanden (die vaak met M+S zijn gemarkeerd) zijn bedoeld voor gebruik wanneer de temperatuur daalt tot onder 7°C. Het rubber is zacht en voorkomt slippen op natte of besneeuwde ondergrond. Merk op dat dit type band minder weerstand biedt dan de eerste, vooral wanneer u gewend bent om in de stad te rijden.

Hoewel hij niet zo goed presteert als de winter- of zomerband, is de 4-seizoenenband de keuze als u niet wilt wisselen van banden tussen de seizoenen. Het kan worden gereden op droge, besneeuwde of natte grond.

Waar koop je scooterbanden?

Als je eenmaal weet welk type scooterband je nodig hebt, hoef je alleen maar een verkooppunt te vinden. Daarvoor, Zer ijn verschillende mogelijkheden:

 • De aankoop in een winkel die eigendom is van een merk;
 • De aankoop in een fysieke winkel gespecialiseerd in de verkoop van onderdelen van verschillende merken;
 • Online kopen.

De eerste optie kan van pas komen als u uw merkvoorkeuren al heeft. In dit geval is het voldoende om naar de dichtstbijzijnde Michelin- of Kenda-winkel (naar keuze) te gaan met informatie over de scooterbanden die u zoekt. De kosten van de aankoop kunnen echter hoog zijn.

De tweede optie en de laatste hebben iets gemeen. Zowel in de fysieke winkels als op e-commercesites kunt u kiezen tussen verschillende merken. Online kopen is echter veruit de beste oplossingals men rekening houdt met de vele voordelen die het biedt.

Om te beginnen bieden de online verkoopsites voor banden een breed scala aan producten van verschillende merken. Op Bandenleader.nl, bieden wij u meer dan 200 merken bandenaan, van de meest populaire tot de minder bekenden bij het grote publiek. Wij voorzien u van alle informatie die u nodig heeft voor de vergelijking van verschillende merken voordat u uw bestelling plaatst. Als u uw banden online koopt, bespaart u ook geld. Op Bandenleader.nl, houden we de prijzen van onze concurrenten voortdurend in de gaten om u de laagste prijzen aan te bieden op de markt.

Naast het hebben van toegang tot topmerken, is het andere voordeel van online kopen de mogelijkheid om het overal te laten bezorgen. De bezorgers van Bandenleader.nl reageren binnen 72 uur maximaal, ongeacht uw woonplaats in Frankrijk. Afhankelijk van uw behoeften brengen we u ook in contact met een lokaal montagecentrum om ervoor te zorgen dat de vervanging van uw scooterbanden goed wordt uitgevoerd.

Hoe kunnen scooterbanden goed onderhouden worden?

Loopvlakslijtage is de grootste vijand van scooterbanden. Om de levensduur van deze te verlengen, is het noodzakelijk om bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen. Hoe doe ik dat?

Uitbalanceren van de banden tijdens de montage

Men ziet regelmatig dat mensen hun wielen zelf vervangen, zonder de diensten van een professional. Dat is zeker een oplossing die uw uitgaven vermindert, maar de kleinste fout kan u duur komen te staan. Bijvoorbeeld, als het balanceren slecht is gedaan, zullen de banden snel verslijten en zult u ze weer moeten vervangen na een paar maanden. Het is daarom essentieel dat deze aanpassing zeer zorgvuldig wordt uitgevoerd tijdens de montage als u gebruik wilt maken van uw nieuwe banden voor een lange tijd.

Na het monteren van de banden raden wij u ook aan om een tijdje rustig te rijden om het inrijden van de banden efficiënt uit te voeren. Inderdaad, nieuw rubber is niet erg stabiel. Je moet dus ongeveer 50 tot 200 kilometer rijden voordat ze optimaal presteren.

Pas de druk van uw banden regelmatig aan

De druk beïnvloedt de levensduur van de banden en zelfs de wegligging. Als de druk onvoldoende is, wordt de topsnelheid van uw scooter lager en zal het resulteren in een hoog energieverbruik. In dit geval zal de slijtage van de banden zeer snel zijn. Ter herinnering, het is raadzaam om uw banden op te pompen met een druk van 1,9 tot 2,5 bar voor de voorkant. en 2,5 tot 2,9 bar voor de achterkant (afhankelijk van het type scooter).

De luchtdruk in scooterbanden daalt bij gebruik snel. Dus vergeet niet om het te controleren met regelmaat na het afleggen van lange afstanden.

Wat te onthouden over de band van een scooter?

Rijden met gladde scooterbanden is een verkeersovertreding. Ze vergroten ook de remafstand. Als u merkt dat uw banden versleten zijn, moet u ze onmiddellijk vervangen. In de catalogus van Bandenleader.nl, vindt u verschillende merken en modellen van nieuwe banden die passen bij de afmetingen van uw tweewielervoertuig en die een lange levensduur hebben.

LiveChat
Whatsapp Messenger