Algemene verkoopvoorwaarden voor online verkoop


Onze algemene verkoopvoorwaarden hebben als doel om u te informeren over uw rechten. U wordt verzocht aandachtig die verkoopwaarden te lezen.


Tussen de vennootschap naar Andorra recht maatschappij : AD TYRES INTERNATIONAL SLU, met een kapitaal van 100.000 EUR, Carrer Bonaventura Armengol num 10, AD500 Andorra la Vella, Andorra, ingeschreven in het handelsregister onder nummer NRT : L-711448-M Recording Date : 30/05/2016.


Introductie

De website www.bandenleader.nl is toegang vrij en gratis voor iedere internetgebruiker. Website is bedoeld aan verkoop van banden, velgen en sneeuwkettingen aan particulieren en professionele klanten. Beschrijving van de goederen is op de website beschikbaar.


Artikel 1 : Voorwerp

Die algemene voorwaarden determineren de rechten en verplichtingen van de partijen in het kader van het on-line verkoop van de Producten door de Verkoper voorgesteld. De toestand algemene voorwaarden zijn die in werkingtreding op de site bij de validering van de bestelling door de Klant.


Artikel 2 : Algemene bepalingen

De onderhavige algemene voorwaarden toepassen op iedere verkoop van producten op de website van de Maatschappij die integraal deel van de contract tussen de Klant en de Verkoper is. De Verkoper heeft het mogelijkheid om de voorwaarden te veranderen met een nieuwe versie op zijn website. Toepasselijk algemene voorwaarden zijn die die van kracht werden op datum van betaling van de bestelling. Die algemene voorwaarden zijn op het volgende link leesbaar : https://www.bandenleader.nl/algemene-verkoopvoorwaarden

De Maatschappij heeft een validatie clic op punt gesteld om de goedkeuring van elke bestelling te valideren. Klant verklaart kennis van de algemene voorwaarden te hebben genomen en die aannemen zonder voorbehoud.

Volgens de wet, de Klant verklaart in staat te zijn om rechtmatig optreden of de natuurlijke of rechtspersoon voor wie hij zich verplicht te vertegenwoordigen. Tenzij het tegendeel geregistreerd inlichtingen door de Maatschappij bewezen de geheel van de transactie.

Elke klacht moet aan onze klantendienst gestuurd worden. Klanten dienst van AD TYRES INTERNATIONAL SLU mag de klachten niet handelen.

De Klant mag een ticket openen in verband met zijn bestelling via de website van de Maatschappij. Hij heeft ook het mogelijkheid om met onze dienst contact nemen met een clic hier: https://www.bandenleader.nl/contact


Artikel 3 : Prijzen

De prijzen vermeld op de website zijn uitgedrukt in Euro's, inclusief BTW.

In het geval dat BTW wordt door de nederlandse autoriteit geänderd, de Maatschappij zal die verandering op de prijs van de producten verhalen.

De prijzen worden in Euro's, inclusief BTW in de winkelmand uitgedrukt op moment van de bestelling.

Prijzen varieëren meerdere keer per dag. AD TYRES INTERNATIONAL SLU heeft het recht de prijzen te wijzigen door de aangepaste prijzen op de website te vermelden.

Bovengenoemde prijswijziging is niet van toepassing op reeds bestelde producten, mits de voorraad op het moment van de plaatsing van de bestelling toereikend was.

AD TYRES INTERNATIONAL SLU zal de prijzen die op de site werden op bevestiging van de bestelling toepassen. Telecommunicatie kosten die nodig zijn om op de website van AD TYRES INTERNATIONAL SLU zijn aan de kracht van de Klant. Transport kosten zijn ook aan de eigen kosten van de Klant.


Artikel 4 : Producten.

Beschrijving van de producten en zijn prijzen zijn op de website van de Maatschappij zichtbaar.

Klant verklaart nota te hebben genomen van de transport kosten, betalingsmogelijkheden en levering.

AD TYRES INTERNATIONAL SLU verzekert de bestelling van de klant binnen de beschikbare voorraden. Als de voorraad uitgeput raakt, AD TYRES INTERNATIONAL SLU zal de Klant verwittigen.

Die contractuele inlichtingen zijn in detail en in nederlands gegeven. Bij de wet is er een samenvatting van en een bevestiging is gegeven wanneer de Klant de bestelling bevestigd.

De informatie en illustraties op de Website zijn louter informatief. AD TYRES INTERNATIONAL SLU mag niet aansprakelijk worden als de foto of de labelling van de producten op onze website zijn dezelfde dan de ontvangste producten niet.

Behalve uitzonderlijke omstandigheden rechten die worden hier vermeld zijn alleen voor het natuurlijk persoon die ondertekenaarster van de bestelling is (of de persoon die eigenaar is van de gecommuniceerde email adres).

Overeenkomstig de wettelijke beschikkingen in verband met gelijkvormigheid en verborgen problemen, AD TYRES INTERNATIONAL SLU de gebreken producten of producten die aan de bestelling niet overeenkomen terugbetaald of verruild.

Terugbetaling mag door het volgende manier gedaan worden: AD TYRES INTERNATIONAL SLU organiseert een afhaling van de gebreken producten op zijn eigen kosten en verplicht zich tot een terugbetaling binnen de 10 werkdagen na het ontvangst van de goederen in zijn depot na goedkeuring van een expertise die aan de Klant gelijk geeft.

Terugbetaling is altijd gedaan door hetzelfde betaling middel die was voor betaling van de bestelling gebruiken (bank kaart, overschrijving, Paypal, enz…)

Soms, de fabrikanten verkopen zijn producten met anderen merknamen. Dit is het geval voor Maxxis banden, Cheng Shin en CST die zijn drie merken die zijn door hetzelfde bedrijf gefabriceert: Cheng Shin/CST. Het is ook het geval voor Mitas en Sava. Die banden zijn door dezelfde firma gefabriceert en zijn dus dezelfde op het niveau van de kwaliteit of van de prestaties. AD TYRES INTERNATIONAL SLU kan niet bij voorbaat van de bestelling welke merk zal gestuurd worden.

Als de Klant zou die banden teruggeven moet hij dus de kosten dragen.

Retourkosten zijn van 25€ per artikel (eenheid besteld) als AD TYRES INTERNATIONAL SLU afhaling organiseert via een erkende transport maatschappij.

Klant heeft ook het mogelijkheid om zichzelf de banden terugsturen. In dit geval moet hij het retour adres aan AD TYRES INTERNATIONAL SLU vragen en transport zal onder zijn totale verantwoordelijkheid plaatsvinden. AD TYRES INTERNATIONAL SLU zal aan de Klant een retour formulier doorgeven die moet op de pakketten geplaatst worden. AD TYRES INTERNATIONAL SLU is niet verantwoordelijk in geval van verlies of beschadigd van goederen duren de zending. Klant zal volledig terugbetaald worden binnen 10 werkdagen na ontvangst van de goederen in de pakhuis van de Maatschappij.

Terugbetaling is altijd gedaan door hetzelfde betaling middel die was voor betaling van de bestelling gebruiken (bank kaart, overschrijving, Paypal, enz…)


Artikel 5 : Clausule over eigendomsvoorbehoud

Goederen blijven de eigendom van AD TYRES INTERNATIONAL SLU tot totale betaling van de prijs.

In geval van tegenstelling van betaling door de klant, en zonder onverminderd van zijn rechten, mag AD TYRES INTERNATIONAL SLU vragen, per aangetekende brief, de teruggave van de producten op kosten van de Klant tot het totale uitvoering van zijn verplichtingen.


Artikel 6 : Levering

De termijn van levering bedraagt tussen 2 en 8 werkdagen. Deze termijn is indicatief en niet gegarandeerd.

Het kan voorkomen dat een levering vertraagd is bij het transport door storingen of incidenten. De uiterste datum van een levering is 20 dagen na de betaling. Na die termijn van 20 dagen mag de Klant terugbetaald worden door een simpele nietigverklaring.

In het geval van levering bij een montagepunt, moet de Klant zichzelf direct die garage contacteren om een montage afspraak te nemen en de beschikbaarheid van de garagiste te checken.

Transport kosten zijn gratis bij aankoop van twee identieke producten.

In het geval van aankoop per eenheid (autoband, velg), transport kosten zijn te betalen door de klant behalve voor motorbanden voor welke transport kosten zijn gratis vanaf de eerste gekochte band.

AD TYRES INTERNATIONAL SLU verplicht zich om levering op het afleveradres die was op bestelling door de Klant gegeven te leveren.

In het geval van bestelling van verschillende goederen, is het mogelijk dat ze zijn niet op dezelfde dag geleverd. Dit kan niet aanleiding geven tot een klacht door de Klant.

Als de Klant heeft verkeerd of ontbrekende inlichtingen in verband afleveradres, verantwoordelijkheid van AD TYRES INTERNATIONAL SLU mag niet aansprakelijk worden. In het geval van terugzending door de transporteur voor ontbrekende gegevens zijn retourkosten van 25€ per pakket door de Klant te betalen.

Als klant op levering afwezig is, zal hij moeten contact nemen met de transport maatschappij die voor de levering zorgt om een nieuwe levering afspraak te nemen of om naar de dichtsbijgelegen depot de goederen te gaan halen.

Bij gebrek zullen de pakketten bij de depoten van AD TYRES INTERNATIONAL SLU terug gestuurd worden. Retour kosten van 25€ per pakket zullen aan de kosten van de klant gerekend worden en van de totale bedrag van de bestelling afgetrokken worden voor de terugbetaling van de bestelling.

Verlies en beschadiging risico’s zijn door de Klant genomen zodra hij de producten op zijn eigendom heeft. De Klant moet de transporteur een voorbehoud aanzien op de producten op levering of levering weigeren.

De Klant moet het gelijkvormigheid en de lidstaat van levering controleren op levering, indien levering thuis of bij een montage punt plaats vindt.

Als geleverde goederen niet gelijk zijn of als ontvangste pakket is in een slechte staat, moet de Klant de levering. Dan moet hij zo vlug mogelijk AD TYRES INTERNATIONAL SLU verwittigen via de ticket systeem of per fax of brief (AD TYRES INTERNATIONAL SLU Carrer Bonaventura Armengol num 10, AD500 Andorra la Vella, Andorra).

Eénmaal de banden gemonteerd , deze niet worden door AD TYRES INTERNATIONAL SLU teruggenomen.

In geval van betwisting van levering, een klacht zal geopen worden bij de transportmaatschappij. Een niet ontvangst attest met datum en handtekening zal aan de Klant gevraagd worden om de klacht in te dienen. Als levering moest in een montagepunt plaatsvinden zal de Klant die attest door de garagiste laten invullen en ondertekenen.

Beslechting van een geschil is van minima 10 werkdagen en kan tot 4 weken duren. Die termijnen zijn door de transportmaatschappijen beslist en AD TYRES INTERNATIONAL SLU kan niet voor aansprakelijk worden gesteld.

In het geval dat de Klant zou levering bij een montage partner van de Maatschappij, de Klant verplicht zich aan de montage in dezelfde montage centra te doen. Montage tarieven zijn door de montagepunt beslist en niet door AD TYRES INTERNATIONAL SLU en de klant moet die tarieven respecteren. Als de klant weigert de montage waar de levering gedaan was, montage punt heeft recht om een betaling aan de Klant te vragen als tegendeel van de prestatie en voor het opslaan van de goederen.

Toen de Klant laat de banden bij een partner montage punt monteren, de Maatschappij is niet verantwoordelijk voor de prestatie, demontage en balancering want die garages onhafankelijke bedrijven van de Maatschappij zijn. Klant moet de voorwaarden van de garage volgen.

Inlichtingen in verband met de garage als openingsuren, tarieven, prestatie, maximale diameter die door de garage gemonteerd is, etc...zijn de verantwoordelijkheid van de garage zelfs. AD TYRES INTERNATIONAL SLU kan niet voor aansprakelijk worden gesteld als de tarieven of openingsuren zijn dezelfde niet dan op de website. Klant moet eerder zich informeren aan de garage over tarieven en openingsuren. Het is mogelijk dat die inlichtingen geänderdt worden zonder dat AD TYRES INTERNATIONAL SLU werd op de hoogte gebracht en had mogelijkheid om die gegevens op de website te veranderen.


Artikel 7 : Beschikbaarheid en aanbieding

De prijzen variëren automatisch meerdere keren per dag op de website. AD TYRES INTERNATIONAL SLU zal de order uitvoeren binnen de grenzen van de beschikbare voorraden. Als de voorraad uitgeput raakt zal AD TYRES INTERNATIONAL SLU de Klant verwittigen en zal hem terugbetalen door hetzelfde betaling middel die was voor betaling van de bestelling gebruiken.


Artikel 8: Contact

Onze diensten zijn via de contact formulier bereikbaar voor de commerciële vragen en via de ticket systeem voor de after sales dienst.

Om aan zijn account in te loggen, moet de Klant zijn email adres hij had voor de bestelling gebruikt en de pasword hij had op dit moment gekozen.

Onze diensten zijn tussen 9u en 17u open (behalve week-end en feestdagen).

Om onze medewerkers te contacteren mag u hier klikken : https://www.bandenleader.nl/contact


Artikel 9 : Annulering van bestelling

AD TYRES INTERNATIONAL SLU heeft het mogelijkheid om de bestelling te annuleren na betaling.

AD TYRES INTERNATIONAL SLU verplicht zich om zijn best te doen om aan de annulering aanvrag te antwoorden maar mag niet verantwoordelijk worden als een annulering niet meer mogelijk is. Als de goederen al bij de transporteur zijn is het niet mogelijk om een verzending te stoppen.

Als annulering kan nog op rekening genomen worden, Klant zal via de Maatschappij geïnformeerd worden en terugbetaald worden binnen 10 dagen door hetzelfde betaling middel die was voor betaling van de bestelling gebruiken.

In het geval waarin een annulering niet meer mogelijk is, de Klant heeft het mogelijkheid om de pakketten op levering te weigeren. Zodra de pakketten terug bij de depoten van AD TYRES INTERNATIONAL SLU zijn, Klant zal terugbetaald worden na deductie van de retour kosten van 25€ per pakket.

Als de Klant de levering accepteert, AD TYRES INTERNATIONAL SLU kan voor de afhaling van de artikelen zorgen. Retour kosten zijn in dit geval van 25€ per artikel, dat wilt zeggen 25€ per band, velg of sneuwketting.

Klant mag ook zichzelf de artikelen terugsturen. In dit geval moet hij eerst AD TYRES INTERNATIONAL SLU verwittigen om het adres van de depot waar moest de artikelen terug gestuurd worden te krijgen. In dit geval is de Klant verantwoordelijk van de transport tot de aankomst van de artikelen bij het depot van AD TYRES INTERNATIONAL SLU. In geval van verlies of beschadiging duren het transport, de Maatschappij mag niet verantwoordelijk worden. Zodra de artikelen terug bij depoten zijn zal AD TYRES INTERNATIONAL SLU binnen de 10 werkdagen een totale terugbetaling handelen.


Artikel 10 : Betaling

De prijs dient te worden betaald op het moment van bestelling. Klant mag via credit card, Ideal, Paypal of bank overschrijving betalen.

Klant moet absoluut zijn bestellingnummer preciseren wanneer hij zijn overschrijving doet. Het is met dit nummer dat AD TYRES INTERNATIONAL SLU zal zijn bestelling identificeren. Zodra betaling bij AD TYRES INTERNATIONAL SLU aangekomen is (het kan tot 72u nemen), zal de bestelling goedgekeurd en gestuurd worden.

De Klant zal een bevestiging mail ontvangen.

Veilig on line betaling wordt via een betalingsdienstaanbieder gedaan.

De geheel van de betaling steppen tussen de Klanten en de betalingsmiddel HIPAY is volledig gecodeerd en beschermd. Gebruikte protocool is SSL gekoppelde met elektronisch bank (3D secure protocool).

Dat betekent dat de inlichtingen verbonden aan de bestelling en de bankkaart nummer circuleren op het internet niet. Het bankkaartnummer word in geen geval op papier, factuur of andere listing gedrukt.

AD TYRES INTERNATIONAL SLU heeft geen toegang op bankkaartnummers. HIPAY houd de bankaartnummers na de transactie niet. Niemand heeft toegang aan de bank gegevens van de kopers. Risico’s van piraterij zijn als bihil beschouwen wanneer er een aankoop met HIPAY op AD TYRES INTERNATIONAL SLU site gedaan word.

Pro Klanten kunnen via bankkaart of via de automatisch betaling systeem van AD TYRES INTERNATIONAL SLU betalen.

Transactie wordt onmiddelijk gedebiteert wanneer betaling wordt door de Klant gedaan.

Volgens de Monetaire en Financiële wetboek de betalen verplichting die wordt per kaart gegeven onherroepelijk is.

Bij mededeling van zijn bank gegevens op verkoop, laat de Klant AD TYRES INTERNATIONAL SLU zijn kaart te debiteren van de bedrag die overeenkomend met de aangegeven prijs.

De Klant bevestigd wettelijke houder van de debitkaart te zijn et dat hij een wettelijk recht te hebben om die kaart te gebruiken. In geval van vergissing of onmogelijkheid om de kaart te debiteren is de bestelling onmidelijk geannuleerd.


Artikel 11 : Herroepingstermijn

Conform de wet betreffende de consommatie, "consument beschikt over een termijn van 14 kalenderdagen om de overeenkomst zonder boete en zonder opgave van redenen te herroepen”. Indien van dit recht gebruik wordt gemaakt, brengt de Maatschappij de rechtstreekse kosten van het terugzenden van de producten in rekening bij Afnemer.

Terugtredingsrecht kan uitoefenen worden contacterend de Maatschappij. Klant mag een ticket op het berzorgd bestelling om onze aftersales dienst te contacteren of een fax of een brief sturen (AD TYRES INTERNATIONAL SLU Carrer Bonaventura Armengol num 10, AD500 Andorra la Vella, Andorra).

Indien gebruik van de terugtredingsrecht wordt gedaan, alleen het prijs van de verkocht product en de zendingkosten zullen terugbetaald worden. Retourkosten blijven door de Klant te betalen.

Wielen (band+velg) die werden op aanvrag van de klant gemonteerd mogen niet teruggestuurd worden (behalve als levering geweigerd is volgens schade duren het transport).

Goederen moeten in de originele verpakking terug gestuurd worden, die goederen mogen niet gemonteerd of gebruikt zijn.

Retour mag via twee manieren gedaan worden:


Artikel 12 : Garantie

Overeekomstig de wet, neemt AD TYRES INTERNATIONAL SLU zich op de gelijkvormigheid garantie en de verborgen gebreken garantie van de producten.

Klant geniet van een termijn van twee jaar vanaf levering van de goederen om uitofenen van de garantie te vragen.

Hij mag tussen een vervanging of terugbetaling van de goed vragen binnen de grenzen van de beschikbare voorraden. Klant heeft de mogelijkheid om een expertise van een band die volgens hem beschadigd is.

Die band moet absoluut bij de fabrikant gestuurd worden om de expertise te doen. Retour zal door AD TYRES INTERNATIONAL SLU betaald worden.

Expertise termijn is van enkele maanden is (minimum 3 maanden). De Maatschappij zal geen vervanging of terugbetaling sturen vóór ontvangst van de resultaat van deze expertise.

Toen expertise gedaan is zal de Klant een expertise rapport ontvangen met het resultaat. Geen protest zal op rekening genomen worden.

Als expertise toont een fabricatie fout zal de Klant terugbetaald worden, in andere geval expertise kosten zullen gerekend worden. Die zijn van 35€ per band.

Klant terugbetaling zal plaats vinden door hetzelfde betaling middel die werd voor betaling gebruiken (bank kaart, overschrijving, Paypal, enz…). In geval van negatief antwoord van de expertise, goederen zullen of aan de aankoper terug gestuurd worden of vernielen worden.

AD TYRES INTERNATIONAL SLU verzeekert aan de hele Klanten dat de goederen gelijkvormig aan de geldend europeese wetgeving zijn en dat banden worden aanvaard voor rijden op de weg (behalve contra-indicatie die op website gedetailleerd zijn, in het bijzonder quad banden).

De Klant moet ervoor zorgen dat banden en velgen voldoen aan de eisen van de fabrikant van zijn voertuig.

Klant moet ook de eisen en de aanbevellingen van de fabrikant betreffende de veiligheid en betrouwbaarheid van de voertuig, in het bijzonder de maat van de banden en velgen, opblazen van banden en bandendruk, ook montage omstandigheden enopslag van de banden.

De Maatschappij AD TYRES INTERNATIONAL SLU mag niet verantwoordelijk worden van de keuze van de producten die werd door de Klant gedaan, van de slecht opslag of montage van de goederen en hun gebruik in abnormaal voorwaarden. De Klant moet zeker zijn dat de bestelde goederen compatibel met de de eisen en de aanbevellingen van de fabrikant zijn.

Garantie neemt niet op rekening de gebreken komend uit een montage fout, gevolg van normale slijtage van de banden of komend uit een gebruik die aan het gebruik van de producten niet voldoet.

AD TYRES INTERNATIONAL SLU geeft geen andere garantie dan de wettelijke garantie in verband met verborgen gebreken en gelijkvormigheid.

Als de Klant laat de banden monteren bij één van de partner montage centra van onze website, AD TYRES INTERNATIONAL SLU mag niet verantwoordelijk worden van de montage prestatie, demontage, balancering want de garages zijn zelfstandige maatschappijen. Relatie tussen de Klant en de garage is onder de contractvoorwaarden van de garage.


Artikel 13 : Intellectuele-eigendomsrecht

Elke inlichting van eigendomsrecht als, merken, producten, domeinnamen, belden, videos, teksten, enz. zijn en blijven exclusieve intellectuele eigendom van AD TYRES INTERNATIONAL SLU. Geen overdracht van intellectuele eigendomsrechten is gedaan door die algemene voorwaarden.

Die goederen zijn de exclusieve eigendom van AD TYRES INTERNATIONAL SLU en mag niet gebruik of geproduceerd worden zonder een voorafgaande toelating.


Artikel 14 : Overmacht

In geval van toeval of overmacht die verhinderdt de executie van de verplichtingen van AD TYRES INTERNATIONAL SLU, die zullen geschorst worden. In dit geval zal de Klant zo snel mogelijk door AD TYRES INTERNATIONAL SLU geïnformeerd worden.


Artikel 15 : Verwerking persoonsgegevens

AD TYRES INTERNATIONAL SLU respecteert de privacy van alle gebruikers van haar website bandenleader.nl. Persoonlijke gegevens worden verzonden en opgeslagen bij de webhost in Nederland. AD TYRES INTERNATIONAL SLU kan die persoonlijke gegevens op partners overdragen.

Indien u van oordeel bent dat uw gegevens niet gebruikt mogen worden, als u wenst die veranderen of als u denkt dat die niet voldoen zijn kunt u een brief schrijven naar

AD TYRES INTERNATIONAL SLU
Carrer Bonaventura Armengol num 10, AD500 Andorra la Vella, Andorra
Email: cm(a)adtyre.com - Phone: +376 810 888


Artikel 16 : Toepasselijk Recht

Deze algemene voorwaarden en de contractuele betrekkingen tussen AD TYRES INTERNATIONAL SLU en de afnemer onder de Andorra wet vallen. In geval van twistpunt exclusieve bevoegdheid is aan de bevoegde rechtbanken gegeven.

AD TYRES INTERNATIONAL SLU verplicht zich aan een minnelijke schikking te vinden vóór een rechtsvordering te beginnen.