Zoeken op afmeting

Banden voor bedrijfs-/wegquads kopen

BandenLeader.nl biedt u een bijzonder ruime keuze aan banden in het assortiment "banden voor bedrijfs-/wegquads" aan. Wij houden de prijzen van onze concurrenten in de gaten en passen ons systematisch aan de laagste prijs aan, zodat u van de beste prijzen kunt profiteren.

Gratis levering bij aankoop van minstens 2 quadbanden op onze website.

Welke banden voor bedrijfs-/wegquads zijn de beste?

  • Maxxis Big Horn
  • Sun F A-033
  • Innova Mud Gear
  • Carlisle ACT
  • Artrax Countrax

De meest gezochte afmetingen:

Utility quads zijn over het algemeen zwaarder dan track of vrije tijds quads. Ze gebruiken ook moeilijkere wegen. Daarom is het voor de keuze van de banden voor utility quads noodzakelijk om te kiezen voor specifieke modellen. Bij deze laatste zijn de allroad utility quad-banden de juiste keuze. Waarin zijn ze anders? Wat zijn de beste merken utility Quad-banden? Hier is de gids die wordt aangeboden door de website Bandenleader.nl om alles te weten te komen over utility/road quad banden.

Het ontwerpen van banden

Utility/all-terrain quad banden moeten zware lasten kunnen dragen. Ze dienen ook makkelijk op extreme paden, zachte, steenachtige of modderige ondergronden uit de voeten te kunnen. Om dit te doen, heeft hun loopvlak een profiel met V-vormen en zeer brede noppen in vergelijking met andere soorten quad-banden.

Door de grootte en de vorm van de noppen hebben de utility quad-banden zeer hoge grip en residu-afvoer. Zo kunnen ze vooruit komen op paden en moeilijke parcoursen zonder probleem.

Het profiel is het over het algemeen afgerond. Zo hebben de banden een hoge stabiliteit op hellingen en goede weerstand op moeilijke routes. Om voertuigen echter ook comfortabel op de weg te laten rijden, buiten de moeilijke paden, heeft dit type band heeft een vrij plat profiel, zelfs als het minder plat is dan die van sportquad banden.

De nodige druk voor quad banden

De druk die nodig is voor quad-banden varieert afhankelijk van het type band. Voor utility quad-banden iseen druk van 0,2 tot 0,5 bar vereist terwijl de volgende waarden vereist zijn voor de andere modellen:

  • Een druk tussen 0,4 en 0,9 bar voor weg quadbanden ;
  • Een druk tussen 0,4 en 0,7 bar voor sport quadbanden;
  • Een druk tussen 0,2 en 0,4 bar voor vrijetijd quadbanden.

Hoe moeten de markeringen op een utility-/wegquadband worden geïnterpreteerd?

Om quadbanden te kopen die overeenkomen met de kenmerken van uw voertuig, moet u de aanwijzingen ontcijferen die op het model staan waarin u geïnteresseerd bent en ze vergelijken met het model dat u momenteel gebruikt. U kunt bijvoorbeeld de markering: 25 x 10 - 12op de zijkanten van een model lezen. Dit geeft de afmetingen weer. Het eerste getal is de hoogte, het tweede is de breedte en het derde is de diameter van de velgband.

U vindt andere indicaties zoals E4 die aangeeft dat een band is goedgekeurd voor de weg. nPR (n staat voor een nummer) geeft het aantal lagen in het model aan. Voor utility/ all terain quadbanden is het aantal lagen meestal 6, en sommige modellen hebben er 4. Dus je kunt 6PR, of 4PR vinden .

Als u de afmetingen van uw huidige banden niet correct identificeert of twijfelt, aarzel dan niet om te vragen om advies aan de teams op Bandenleader.nl.

Kunnen we de grootte van de quadbanden van een utility wijzigen?

Bij de keuze van uw banden is het belangrijk om altijd banden te selecteren met de juiste maat voor de diameter van de velgband van het voertuig. Soms, in zeldzame gevallen, zal het nodig zijn om de velg te veranderen om op de nieuwe banden te passen die je wilt gebruiken.

Echter, zelfs met uw huidige velgen is het mogelijk om de grootte van de banden die u gebruikt te wijzigen. Grotere waarden voor de hoogte en breedte van de wielen kan het rijgedrag verbeteren.

Als u de grootte van de utility/all-terrain quadbanden wilt wijzigen, verhoog dan de voor- en achterbanden op dezelfde manier. Dit voorkomt een disbalans die het rijcomfort kan verminderen en u in gevaar kan brengen.

Bovendien moet u bij het wijzigen van de afmetingen van quad- of utility banden rekening houden met het feit dat de velg in het algemeen min of meer 2 punten minder voor de hoogte en 1 punt voor de breedte tolereert. Zorg er echter voor dat, zelfs met deze regel in gedachte, de nieuwe wielen niet in aanraking komen met de mechanische onderdelen van het utility voertuig.

Als de originele afmetingen bijvoorbeeld 25 x 8 - 12 zijn, kunt u nieuwe modellen kiezen met de afmetingen 26 x 9 – 12.

Wanneer moet ik de quad wegbanden vervangen?

Er zijn veel aanwijzingen dat het tijd is om de quadbanden op uw off-road SSV of landbouwmachine te vervangen. Een lekke band is vrij zeldzaam op dit soort wielen. Maar, wees bewust van de volgende tekenen van slijtage.

Als ze versleten zijn, verdwijnen de krammen van de quadbanden geleidelijk aan. Als gevolg daarvan is er minder tractie tijdens het rijden, en dat kan gevaarlijk zijn. Net als bij conventionele banden is de wettelijke slijtagelimiet 1,6 mm als uw voertuig minder dan 3,5 ton weegt. Op veel modellen kan de slijtage-indicator gemakkelijk worden geïdentificeerd door de TWI-inscriptie zal nuttig zijn om de mate van slijtage van het loopvlak te controleren.

Afgezien van de slijtage van de krammen kan het gebeuren dat de zijwand van een utility-/all road quadband kan scheuren. In dat geval, is een verandering noodzakelijk, omdat er geen reparatie mogelijk is.

Vervang ten slotte beide banden op dezelfde as als het verschil in slijtage tussen de banden te groot is (meer dan 5 mm).

Wat zijn de belangrijkste merken van utility/all-terrain quad banden?

Door het hoge gewicht van de voertuigen die ze moeten slepen en de moeilijke paden die ze moeten afleggen, moeten quadbanden van hoge kwaliteit zijn. Hiervoor, biedt Bandenleader.nl u de beste banden aan die zijn geselecteerd uit de catalogi van grote betrouwbare merken.

Een daarvan met een goede reputatie is Maxxis. U vindt onder onze aanbiedingen de bestseller van dit jaar... fabrikant: de Maxxis Big Horn. Het heeft een schuin, goed gespreid profiel en hoeken op het loopvlak en schouderband. Deze configuratie maakt het perfect voor modderige gebieden of steenachtige paden, en om maximale tractie te behouden ondanks obstakels.

Sun F is een ander groot merk waarvan het model A-033 zeer populair is. Met agressief profiel, niet directioneel, is het een uitzonderlijke off-road band die maximale grip en een soepele rijervaring biedt.

Innova's catalogus biedt ook hoge kwaliteit utility/all-terrain quad banden. Op modderige wegen, met veel obstakels, biedt het zelfreinigende profiel van Innova's Mud Gear bijvoorbeeld goede prestaties.

U kunt ook kiezen voor merken als Carlisle (met het ACT-model, All Condition Tire, goedgekeurd voor de weg) en Artrax (met een Countrax band). Deze fabrikanten bieden producten aan die een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben.

Laat uw banden monteren door professionals

Bandenleader.nl biedt u de verzendkosten voor 2 of meer identieke banden aan, binnen 24-72 uur. Om u te helpen de montage van uw banden gemakkelijk uit te voeren, hebben we samenwerkingsverbanden met ongeveer 1000 garages in Nederland. Niet iedereen weet hoe je quad banden moet monteren, je moet het quad filter aantippen.

Met ons netwerk van partners kunt u over het algemeen eenbandenmontagecentrum vinden tegen de beste prijzen op minder dan 5km van huis. Andere nuttige diensten voor het onderhoud van uw bedrijfsvoertuig, landbouwmachine of quads die worden gebruikt om te trekken, zijn ook beschikbaar.

Naast de eigenlijke montage zorgt een professionele garage ook voor het balanceren en uitlijnen. Het balanceren is verplicht voor banden van personenauto's om trillingen te voorkomen. Maar voor quadbanden, is het alleen aan te raden als u op de weg rijdt. Een goed ventiel zorgt ervoor dat de band zijn luchtdichtheid behoudt. Het ventiel ondervindt ook veel druk tijdens het rijden. Een goed ventiel onderhoud is dus belangrijk zodat u veilig kunt rijden.

Hoe kan de levensduur van quad en utility/allroad banden worden verbeterd?

Off-road SSV's, landbouwvoertuigen en quads om op avontuur te gaan worden gebruikt op paden in slechte staat. Dit versnelt de bandenslijtage. Afgezien daarvan, hangt de levensduur van uw banden af van een aantal parameters waaronder uw rijstijl en snelheid, de belasting die de banden kunnen dragen en de kwaliteit van de bandenprofielen. Daarom, zelfs wanneer u banden kiest zoals die welke te koop worden aangeboden op Bandenleader.nl, met hoge kwaliteit rubber, moet u uw voertuig niet overbelasten.

Het is ook essentieel om de bandenspanning minstens één keer per maand te controleren. Met de juiste hoeveelheid druk kunt u voorkomen dat de band klapt evenals vroegtijdige bandenslijtage of controleverlies over het voertuig.

Wanneer u een min of meer significant drukverlies vaststelt, kunt u een beroep doen op een van de partnercentra van ons embleem. Een professional kan dan controleren of er geen kleine lekjes zijn, of een luchtlek (ventiel, contactzone band/velg...) en mogelijke reparaties op tijd doen.

Tot slot, om banden te kopen op het internet voor quads, utility en SSV, vertrouw op Bandenleader.nl en op onze betrouwbare partners.

LiveChat
Whatsapp Messenger