Zoeken op afmeting

Banden voor vrijetijds-/circuitquads kopen

BandenLeader.nl biedt u een bijzonder ruime keuze aan banden in het assortiment "banden voor vrijetijds-/circuitquads" aan. Wij houden de prijzen van onze concurrenten in de gaten en passen ons systematisch aan de laagste prijs aan, zodat u van de beste prijzen kunt profiteren.

Gratis levering bij aankoop van minstens 2 quadbanden op onze website.

Welke banden voor vrijetijds-/circuitquads zijn de beste?

 • Carlisle Trail Wolf
 • Carlisle Mud Wolf
 • BKT AT-112
 • BKT AT-110
 • SUN F A041
 • SUN F A031
 • SUN F A027
 • SUN F A017
 • SUN F A011
 • SUN F A013
 • SUN F A004
 • Kenda K585 Bounty Hunter HT Radial
 • Kenda K530 Pathfinder

De meest gezochte afmetingen:

Een quad heeft adequate banden nodig om op verschillende soorten terrein te kunnen rijden. Bijvoorbeeld om te rijden op tracks, dienen de banden van een quad noodzakelijkerwijs voorzien te zijn van noppen. Hiermee kan het voertuig onder andere makkelijk vuil en puin verwijderen om verder te kunnen gaan. Hoe kies je een quadband voor vrije tijd of voor op tracks? Op welk punt moet men de wielen verwisselen om zichzelf niet in gevaar te brengen? Vind alle antwoorden in deze gids.

Vrije tijd/track quadbanden: kenmerken

Vrije tijd/track quadbanden zijn voorzien van noppen die een goede grip op de meeste ondergronden biedt. Deze banden zijn ideaal voor zowel voertuigen voor volwassenen als kinderen. Quadbanden vrijetijds-/trackbanden worden ook wel gemengde quadbanden genoemd, omdat ze het gemakkelijk maken om van track naar weg over te schakelen, voor tochtjes. Daarom zijn ze vaak goedgekeurd voor gebruik op de weg. Zeer veelzijdig, ze bieden optimaal gebruikscomfort op zachte en aarden oppervlakken.

Wanneer moet ik mijn quadbanden voor tracks vervangen?

Er zijn twee situaties die u kunnen aanzetten tot het verwisselen van de banden van uw vierwieler.

Wanneer uw banden versleten zijn

Naarmate de kilometers verstrijken, slijt het rubber van de quadbanden geleidelijk aan. Deze slijtage manifesteert zich in de gelijdelijke verdwijning. van de noppen die het loopvlak van deze banden bedekken. Dit resulteert meestal in een verlies van grip van het voertuig en u kunt niet meer veilig rijden. De remtijd wordt ook langer dan normaal als de remblokken ineffectief worden.

Een andere manier om de conditie van uw quadbanden te controleren is door het niveau van de slijtagemarkeringen op het loopvlak tussen de noppen te controleren. Als ze worden bereikt, betekent dit dat uw banden volledig zijn versleten. U moet ze dan vervangen, met het risico op een boete in het geval van een verkeerscontrole indien u dat niet doet. We raden u echter niet aan om te wachten tot uw rubber het niveau van de slijtage-indicatoren bereikt alvorens ze te vervangen. Zodra de noppen beginnen af te ronden, kunt u overwegen om nieuwe banden op uw voertuig te plaatsen. Op die manier zult u niet merken dat er een te grote prestatiedaling of een slechte tractie ontstaat.

Wanneer uw quadbanden lek zijn

Wanneer nieuwe banden lek zijn en er geen reparatie mogelijk is, moet u overgaan tot vervanging. U kunt met een lekke band worden geconfronteerd als een scherp voorwerp in een van uw banden dringt en scheurt aan de zijkant. Dit kan leiden tot een breuk of vervorming van de bandstructuur, waardoor het rijden moeilijk of zelfs onmogelijk wordt (na verlies van druk).

Bovendien, aangezien quadbanden over het algemeen geen binnenband hebben, is het raadzaam om ze te vervangen wanneer u ze al vele malen heeft gerepareerd. Dit zal voorkomen dat u een slechte wegligging heeft of in vervelende situaties terecht komt.

Hoe weet ik de afmetingen van mijn originele vrijetijds-/track quadbanden?

Het kennen van de afmetingen van uw originele quad vrijetijds-/trackbanden zal zeer nuttig zijn bij de aankoop van uw nieuwe banden. IU deze informatie met name gebruiken om snel te vinden wat u nodig heeft met de zoekfunctie van Bandenleader.nl. De afmetingen van een quadband zijn aangegeven op de zijkant. Ze worden als volgt aangegeven: 22/10-12.

Deze cijfers vertegenwoordigen respectievelijk :

 • De hoogte van het wiel;
 • De breedte van de band (van zijwand tot zijwand);
 • de velgdiameter.

Alle waarden zijn in inches. Het is dus een iets andere waardering dan de bandenmaat voor auto's.

Kan ik de grootte van mijn vrijetijds-/track quadbanden wijzigen?

Het korte antwoord op deze vraag is ja. Er zijn echter bepaalde regels die u moet volgen wanneer u besluit om banden te kopen waarvan de afmetingen verschillen van die welke door de fabrikant van uw quad worden aanbevolen.

Ten eerste moet u ervoor zorgen dat de wijziging van de afmetingen aan de voorkant in dezelfde verhoudingen plaatsvindt als achterin. Met andere woorden, als u besluit om de hoogte van uw achterbanden met één eenheid te verhogen, zult u hetzelfde moeten doen voor de voorbanden om het evenwicht te herstellen. Als je dat niet doet, loopt het risico dat u uit balans raakt... uw voertuig, wat een drastische gedragsverandering zal veroorzaken. Dan zal het moeilijk zijn om de controle te houden.

Ten tweede moet u er rekening mee houden dat u, om de bandenmaat van uw quad te wijzigen, de maximale bandenmaat van uw quad niet mag overschrijden (min of meer) één eenheid in de breedte en 2 eenheden in de hoogte.

Als uw originele wielen bijvoorbeeld maat 25/8-12 zijn, kunt u kiezen voor nieuwe banden in maat 27/9-12.

Natuurlijk moet u er ook voor zorgen dat uw nieuwe banden het frame van de quad, boven het wiel, niet raken.

Hoe kies je een quadband voor vrije tijd of voor op tracks?

Om de juiste vrijetijds-/trackquadbanden te kiezen met een goede levensduur in de gamma's die op de markt verkrijgbaar zijn, vindt u hier enkele belangrijke criteria:

 • Homologatie;
 • De vorm van het profiel;
 • Het aantal lagen;
 • De configuratie van de noppen.

De homologatie;

Als u volledig wilt genieten van uw quad op de openbare weg, moet u een quadband kiezen. die is goedgekeurd. Waarom is dat belagrijk? Ten eerste, omdat het noodzakelijk is om te rijden op wegen die open zijn voor het publiek. Als u een quad met niet-goedgekeurde banden op de openbare weg bedient, kunt u worden beboet bij een verkeerscontrole. Bovendien zult u niet veilig zijn, aangezien banden die niet goedgekeurd zijn voor gebruik op de weg niet ontworpen zijn voor dit doel. Ten slotte, in het geval van een ongeluk, kan het zijn dat uw zaak ook door uw Verzekeraar word geweigerd.

Dus, hoe herkent u modellen voor quads die zijn goedgekeurd voor gebruik op de weg in de te koop aangeboden bandenlijnen? Het volstaat te kijken of er E4 op de zijkant staat. Wij adviseren u om altijd te kiezen voor dit soort banden.

De vorm van het profiel

Een track quadband kan een vlak of gecamoufleerd profiel hebben, afhankelijk van uw voorkeuren. In het algemeen, hechten wielen met een vlak profiel zich goed aan de weg bieden ze het voertuig dat ze uitrusten meer tractie. Dit zijn echter banden die het rijcomfort aanzienlijk verminderen en het moeilijk maken om van richting te veranderen. Daarom raden wij u niet aan om ze te kiezen als u banden zoekt voor de voorwielen. Als presteren echter zeer goed als ze achter worden gemonteerd.

Banden met een convex profiel passen zich perfect aan verschillende soorten terrein aan (door hun vorm) en maken het besturen van het voertuig niet moeilijker. Ze bieden echter wel beperkte prestaties op het gebied van grip en motriciteit. Deze banden moeten aan de voorkant van uw quad worden gemonteerd.

Het aantal lagen

De lagen verwijzen naar de versterkingslagen die in het karkas van een band zijn geïntegreerd. Hoe hoger het aantal, hoe sterker en bestendiger je wiel zal zijn. Houd er echter rekening mee dat als u een nieuwe band kiest met veel lagen, u de flexibiliteit verliest, hetgeenkan uw rijcomfort beïnvloeden. Dus geeft u de voorkeur aan flexibiliteit en comfort? Of liever weerstand en stabiliteit? De keuze is aan u op basis van uw Voorkeuren.

De configuratie van de noppen

Noppen zijn essentiële onderdelen van een nieuwe quadband voor vrijetijdsbesteding of gebruik op tracks. Zij zijn het die het voertuig goed vooruit laten komen. Om dit te doen, moet u hun configuratie zorgvuldig bestuderen bij het maken van uw keuze. Vermijd ten koste van alles recreatieve/track quadbanden met noppen (afzonderlijk genomen) die de volledige breedte van de band bedekken. Het is een slechte configuratie die niet bevorderlijk is voor een snelle verwijdering van zand, modder en puin. Kies in plaats daarvan voor tandvlees met noppen in verschillende vormen en maten.

Bestel uw banden online bij Bandenleader.nl

Om u in staat te stellen uw passie ten volle te beleven, stelt Bandenleader.nl een rijke collectie quadbanden ter beschikking voor vrijetijd/tracks van alle betrouwbare merken. Wat de bijzonderheden van uw voertuig ook zijn, u vindt in onze catalogus de banden die compatibel zijn. Wij zijn specialisten in de online verkoop van banden en verkopen de producten van fabrikanten zoals Kenda, SUN F, Carlisle, Maxxis, Cheng Shin...

Bij Bandenleader.nl worden artikelen van grote bandenmerken aan u verkocht zonder extra kosten. We houden voortdurend rekening met de tarieven die onze concurrenten hanteren om u de laagste prijzen op de markt aan te bieden.

De verzending is gratis als u 2 of meer banden koopt. Naast de verkoop van goedkope banden zijn we ook in staat om u te helpen met de montage van uw nieuwe banden tegen de beste prijzen. U kunt inderdaad naar een partnergarage van Bandenleader.nl gaan. We hebben een samenwerkingsverband met veel assemblagecentra (meer van 1000) in heel Nederland.

Om tijd te besparen kunt u uw bestelling direct bij een partnergarage bij u in de buurt laten bezorgen. Zodra uw banden aankomen, wordt er contact met u opgenomen voor een afspraak. Naast het monteren van banden kunnen garages ook kan ook vele reparaties aan uw vierwieler uitvoeren.

Dus kies zonder verder uitstel de beste banden voor uw voertuig uit ons brede assortiment aan producten om te profiteren van een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding.

LiveChat
Whatsapp Messenger