Zoeken op afmeting

Online zomerbanden kopen

U vindt op onze website meer dan 100 beschikbare merken en duizenden zomerbanden op voorraad voor de beste prijs.

Weet u wanneer u uw zomerbanden moet vervangen?

Zodra de hoofdgroef van uw banden minder dan 3 mm diep is, gaan de prestaties van de banden erop achteruit: instabiel op een nat wegdek, minder goede wegligging, langere remafstand, minder goede aandrijving …

U vindt op onze website een bijzonder ruime keuze aan zomerbanden. We hebben ze ingedeeld in 3 assortimenten, om het zoeken te vergemakkelijken:

  • "Premium"-assortiment: het aanbod van zeer bekende fabrikanten zoals Michelin, Continental, Goodyear, Bridgestone, Pirelli ...
  • "Quality"-assortiment: het aanbod van bekende fabrikanten, die echter vaak van de tweede rang zijn of eigendom zijn van de "Premium"-fabrikanten, zoals Uniroyal, Barum, Kleber, Firestone …
  • "Budget"-assortiment: het aanbod van de Aziatische fabrikanten of fabrikanten die zich in de lage prijsklasse positioneren, zoals: Ling Long, Westlake, Landsail, Hifly, Goodride ...

Zijn goedkope banden goede banden?

Hoeveel uw banden ook kosten, ze hebben allemaal dezelfde homologatietests doorstaan en voldoen aan de eisen van de Europese normen. "Low-cost"-banden leveren toereikende prestaties volgens de vakpers en de talrijke positieve reviews van onze klanten. U hoeft er absoluut niet bang voor te zijn.

Waar kunt u uw banden goedkoper kopen?

BandenLeader.nl houdt de concurrentie in de gaten en past zich dagelijks aan de laagste prijzen aan, zodat u het hele jaar door van de beste prijs kunt profiteren! Vergelijk de feedback, vergelijk de prijzen, raadpleeg onze gids voor de beste zomerbanden en maak uw keuze. Wij kunnen leveren op een adres naar keuze of in een van onze partnermontagecentra. Bij BandenLeader.nl vindt u zonder twijfel uw zomerbanden en altijd voor de beste prijs.

Welke zomerbanden kopen voor uw wagen?

  • Goodyear Efficientgrip Performance
  • Hankook Ventus Prime 3 K125
  • Hankook Kinergy ECO K425
  • Dunlop Sport Bluresponse
  • Michelin Energy Saver +
  • Michelin Primacy 4
  • Firestone Roadhawk
  • Kleber Dynaxer HP3
  • Uniroyal Rainsport 3
  • Falken Ziex ZE310 Ecorun
  • Vredestein Sportrac 5
  • Landsail LS388
  • Nexen N'Blue HD Plus
  • Linglong GreenMax HP010
  • Rovelo RHP-780P
  • Goodride Sport SA-37

De meest gezochte afmetingen:

De kwaliteit en eigenschappen van autobanden dragen bij aan het rijcomfort en de veiligheid van passagiers. Om deze reden is het belangrijk om banden te kiezen die geschikt zijn voor elk seizoen. Als het zomerseizoen aanbreekt, zijn zomerbanden het beste om zich aan te passen aan de klimatologische omstandigheden. Wil je meer weten? Deze gedetailleerde gids levert veel informatie waarmee je alles over zomerbanden te weten kunt komen zodat je de juiste keuze kunt maken en ze correct kunt gebruiken.

De zomerband: wat is er bijzonder aan?

De zomerband is ontworpen om een zeer goede wegligging te bieden in de weersomstandigheden van de lente tot de herfst. Het is eigenlijk de standaardband die bij aflevering bij de meeste nieuwe of gebruikte voertuigen wordt geleverd.

Kenmerken zomerbanden

Om zomerbanden te herkennen en ze te onderscheiden van andere soorten banden, kijken we naar drie hoofdparameters:

  • Het loopvlakprofiel Het loopvlak van een zomerband heeft inderdaad minder lamellen en ondiepere loopvlakpatronen dan een winterband.
  • De gebruikte materialen zijn anders dan bij een winterband, hij is ontworpen om te functioneren bij temperaturen boven 7 °C, op droog en nat wegdek. Onder deze temperatuur verliest de zomerband zijn efficiëntie.

Het loopvlakprofiel

Zomerbanden hebben minder lamellen dan winterbanden. Door deze structuur hebben ze een betere grip op de weg en hebben ze een positieve invloed op het remmen.

Minder loopvlakpatroon zorgt voor meer grip op de weg bij droog weer. Houd de diepte van het loopvlak echter goed in de gaten met behulp van de slijtage-indicator. Met versleten zomerbanden neemt het risico op aquaplaning aanzienlijk toe.

Zijn er markeringen voor zomerbanden?

De wielen van een voertuig kunnen verschillende specifieke markeringen dragen. Dit kan een pictogram met drie pieken zijn met sneeuwvlok, 3PMSF (voor winterbanden) of het woord ALL SEASON. In tegenstelling tot andere modellen zijn zomerbanden echter niet voorzien van typische markeringen die aangeven in welk seizoen ze zouden moeten worden gebruikt. De lijst met markeringen die mogelijk op de zijkanten van de banden voorkomen, vind je in onze gids.

De voordelen van zomerbanden

In vergelijking met winter- of vierseizoenenmodellen, wanneer aan de optimale gebruiksomstandigheden wordt voldaan, zorgt de zomerband voor betere rij-eigenschappen. Dankzij zijn kenmerken:

  • Remt hij beter op een droge weg dan een winter- of vierseizoenenband (je wint bijna 4 meter remafstand in de bebouwde kom)
  • Biedt hij meer comfort dankzij een lager geluidsniveau
  • Maakt hij een lager brandstofverbruik mogelijk

De nadelen van zomerbanden

Wanneer de omgevingstemperatuur onder de 7 graden komt, wordt dit type band niet langer aanbevolen. Onder deze omstandigheden wordt het rubber harder en minder elastisch. Daardoor neemt de wegligging af. Sneeuw- of vierseizoenenbanden worden dan aanbevolen om je veiligheid te garanderen.

Welke maat moet ik kiezen voor zomerbanden?

Of je nu een 4x4, stadsauto of SUV hebt, je moet niet om het even welke bandmaat voor je auto kiezen.

Om te weten welke bandenmaat je moet kiezen, raadpleegt je de voertuigdocumenten, het deurframe of de brandstofklep. De door de fabrikant aanbevolen maten staan daar.

Hier is een voorbeeld: 195/65 R15 91 T. Dit opschrift geeft aan dat de band:

  • 195 mm breed is
  • Een zijkanthoogte van 126,75 mm (of 65% van 195 mm) heeft
  • Een 15 inch velgdiameter heeft
  • Een Radiaal structuur heeft zoals bijna alle modellen die vandaag te koop zijn
  • Een belastingsindex van 91 heeft (dit is het maximale gewicht dat de band kan dragen, hier komt het overeen met 615 kg)
  • Een snelheidsindex T heeft (indicatie die de maximale snelheid ondersteund door het wiel aangeeft, hier 190 km/uur)

Hoeveel kosten zomerbanden gemiddeld?

Het is erg moeilijk om een schatting te kunnen geven van de prijs van een band, het hangt van veel dingen af:

  • De bandenmaat
  • Het gekozen merk (goedkoop, kwaliteit, premium)

Het belangrijkste is om de band die je koopt aan te passen aan het gebruik en je verwachtingen. Rijden met een Chinese band voor € 30 is geen probleem als je je auto alleen in de stad gebruikt voor korte ritten. Verwacht je daarentegen uitzonderlijke prestaties op het circuit met dit type band, dan zul je onvermijdelijk teleurgesteld zijn.

Kan ik zomerbanden gebruiken in de winter?

Je kunt het antwoord al raden, toch? Als er overal sneeuw ligt, ijzel of als het regelmatig vriest, is het tijd om winterbanden of een all-season-model te installeren. Het gebruik van zomerbanden onder deze omstandigheden is gevaarlijk, omdat ze slecht accelereren, slecht remmen, gemakkelijker slippen en grip verliezen.

Elke band heeft zijn eigen kenmerken, en als de zomerband is ontworpen om bij warm weer perfect op de weg te blijven, is hij niet goed bestand tegen sneeuw of terugkerende regen.

Wanneer moet je zomerbanden vervangen?

De eerste factor waarmee je rekening kunt houden bij het kopen van nieuwe banden, is de leeftijd van je huidige banden. Het wordt aanbevolen om de 10 jaar niet te overschrijden, zelfs als wordt geoordeeld dat de slijtage niet vergevorderd is. Het gebruikte rubber verliest inderdaad aan effectiviteit, dus je kunt een band ver van de limiet van de indicator hebben, maar met een volledig ineffectief rubber. Laat je banden bovendien na 5 jaar regelmatig gebruik minimaal één keer per jaar controleren door een professionele monteur.

Om de leeftijd van de banden te vinden, moet je naar de DOT van de band op de zijkant van de banden kijken.

Bovendien is de levensduur van een standaardmodel afhankelijk van veel factoren, waaronder het ontwerp, het type voertuig waarop het is geïnstalleerd, het klimaat, de staat van de wegen en je rijstijl. Kuilen in de weg, te hoge snelheden, plotseling starten en remmen kunnen hem beschadigen. Bij normaal gebruik moet je gemiddeld elke 20 tot 40 000 km rekening houden met vervanging.

De slijtage-indicator op de banden helpt je te weten wanneer een vervanging nodig is. Dit zal het geval zijn als deze indicator, die meestal op het loopvlak wordt geplaatst (ongeveer 1,6 mm diep), wordt bereikt.

Als de zijkanten van de wielen of de ventieldopjes beschadigd zijn, als er 1 cm of meer lek is in het loopvlak of als er een hernia is, dien je te overwegen om ze onmiddellijk te vervangen.

Ten slotte is een laatste symptoom dat je mogelijk een hint kan geven, dat is de afname van het rijcomfort. Het kan zich bijvoorbeeld uiten door trillingen van het voertuig, verminderde wegligging of minder nauwkeurig remmen. Controleer voor een lange rit (zoals vakantiereizen) de staat van de banden. Als je twijfelt over de noodzaak van een reparatie of vervanging, aarzel dan niet om professioneel advies in te winnen.

Waar moet je onthouden over zomerbanden?

Over het algemeen wordt je auto geleverd met conventionele banden, "zomerbanden" genaamd, standaardmodellen waarmee je comfortabel met je auto kunt rijden buiten de wintermaanden. Deze banden zijn perfect om op elk type weg te rijden, in de stad of op de snelweg, wanneer de temperatuur hoger is dan 7° en de regen niet gebruikelijk is in jouw regio. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je problemen ondervindt bij het kiezen van een band. Met jouw automodel en het gebruik dat je ervan maakt, kunnen wij je adviseren over het type band dat je zou moeten kopen.

Onthoud altijd dat, ongeacht het type banden dat je gebruikt, het essentieel is om de bandenspanning regelmatig te controleren. Zelfs de beste banden kunnen bij verkeerd gebruik geen topprestaties leveren.

LiveChat
Whatsapp Messenger