Zoeken op afmeting

Banden voor weg-/sportmotoren kopen

BandenLeader.nl biedt u een bijzonder ruime keuze aan banden in het assortiment "banden voor weg- en sportmotoren" aan. Wij houden de prijzen van onze concurrenten in de gaten en passen ons systematisch aan de laagste prijs aan, zodat u van de beste prijzen kunt profiteren.

Gratis levering bij aankoop van minstens 1 motorband op onze website.

Welke banden voor wegmotoren zijn de beste?

 • Michelin Pilot Road 4 GT
 • Continental Contiroadattack 2 Evo
 • Pirelli Angel GT
 • Bridgestone T30 Evo
 • Dunlop Sportmax Roadsmart 2
 • Dunlop Roadsmart 3
 • Metzeler Roadtec Z8 Interact
 • Metzeler Roadtec 01
 • Avon Storm 3D X M

Welke banden voor sportmotoren zijn de beste?

 • Continental Sport Attack 3
 • Dunlop SportSmart 2 Max
 • Metzeler Sportec M7 RR
 • Michelin Pilot Power 3
 • Bridgestone S21
 • Pirelli Diablo Rosso III

De meest gezochte afmetingen:

Banden voor weg- en sportmotoren zijn niet alleen voor verplaatsingen. Zij maken ook deel uit van de veiligheid van de bestuurder, het rijcomfort en een optimale balans. Om deze reden is het het beste om te kiezen voor hoogwaardige banden. Wanneer moeten de banden worden verwisseld op een sportmotor? Wat zijn de soorten banden waaruit men kan kiezen? Hoe kunnen we ze goed onderhouden?

De verschillende soorten banden voor sportieve wegmotoren

Fabrikanten bieden een grote verscheidenheid aan banden op de markt om aan de verschillende behoeften en trends van de motorrijders te voldoen:

 • De banden voor op de weg;
 • De sportieve banden voor op de weg;
 • Sportief rubber;
 • Off-road banden

Wegbandenzijn ontworpen om lange ritten te kunnen doorstaan. Ze komen tegemoet aan de behoeften van mensen die veel op de openbare weg rijden.

sportieve wegbanden zijn veel veelzijdiger en efficiënter dan eenvoudige banden. Ze zijn gemaakt om zware lasten (bagage, passagiers) en bepaalde beperkingen van de weg te kunnen verdragen. Dit zijn zeer duurzame banden waar je met vertrouwen op kunt rijden.

Sportbanden hebben rubbercompounds die niet zo resistent zijn als wegbanden voor sportmotoren. Aan de andere kant, hebben ze een unieke gevoeligheid, waardoor ze een optimale rijervaring bieden. Hun structuur maakt het mogelijk dat de bestuurder de geringste onvolkomenheid in de weg kan voelen. Dankzij deze real-time feedbacks, kan hij beter anticiperen op het gedrag van zijn motor. Deze rubbersoorten zijn over het algemeen bestemd voor het rijden op trackbanden.

Off-road banden zijn uitstekende begeleiders van de weg. Ze zijn uitgerust met brede noppen die het mogelijk maken om zich te hechten perfect aan de grond te hechten, wat de aard ervan ook is (zandig, modderig, los, rotsachtig...). Deze banden zijn zeer prestatief in de bochten. Ze bieden ook een uitstekende remwerking. In het algemeen, zijn Off-road banden voor motoren niet goedgekeurd voor gebruik op de weg.

Wanneer moet ik de banden wisselen op een sportieve wegmotor?

Het kan in bepaalde situaties nodig zijn om de banden van een sportieve wegmotor te vervangen. Een verandering kan ook worden uitgevoerd als voorzorgsmaatregel wanneer een dreigend probleem wordt verwacht.

In het geval van een lekke band of scheuren

Een band die is gescheurd door een groot scherp voorwerp moet worden vervangen. Er is geen blijvende reparatie mogelijk in deze omstandigheden. Wanneer een lekke band al vele malen is gerepareerd, is het het beste om te vervangen.

Let ook op de conditie van de zijkanten van uw wielen. Als er veel scheuren aanwezig zijn, moet men nadenken over vervangen.

In geval van abnormale vibraties

Een wiel in slechte staat kan constante trillingen veroorzaken aan het stuur van de motorfiets, waardoor het moeilijk is om de motorfiets te besturen. Dit kan het gevolg zijn van de aanwezigheid van een breuk of een vervorming van de band. In beide gevallen is de beste oplossing is om de betreffende uitrusting te vervangen.

In geval van slijtage

Controleer regelmatig het profiel van uw banden om te beoordelen hoe versleten ze zijn. Wanneer de dikte van het rubber minder dan 1 millimeter is, dient de band te worden vervangen. Het is wettelijk verboden om te rijden met banden die deze mate van slijtage hebben bereikt.

Hoe kiest u uw banden voor sportieve wegmotoren?

Het kiezen van banden voor een sportieve wegmotor is niet eenvoudig. Maar het is mogelijk om dit te bereiken door rekening te houden met bepaalde parameters:

 • De afmetingen van uw originele uitrusting;
 • De door de fabrikant van de motorfiets aanbevolen snelheids- en belastingswaarden ;
 • Het seizoen;
 • Het type terrein;
 • De soort (tubeless of tube-type).

De maten

Bij de keuze van banden voor een sportieve wegmotorfiets is het van essentieel belang rekening te houden met de maten van de banden die door de voertuigfabrikant worden aanbevolen. Dit is zeer belangrijk, omdat het gebruik van banden die zijn oversized een negatieve invloed kan. hebben op het rijgedrag van uw motorfiets.

Om de afmetingen van uw originele banden te vinden, raadpleegt u de informatie op de zijkant van de band. Wat de markering van de band ook is, u zult een opschrift zien in de volgende stijl: 190/55-17 75W.

De eerste drie cijfers staan voor de breedte van de band in millimeters, de hoogte/breedte-verhouding en de velgdiameter. Geef dit gewoon aan uw verkoper door zodat hij een nieuwe band kan vinden met dezelfde afmetingen.

Daarnaast kunt u besluiten omuitrusting aan te schaffen die anders is dan uw originele banden als u dat nuttig vindt. Maar in dit geval moet je er ook voor zorgen dat je nieuwe rubber niet in strijd is met de door de fabrikant vastgestelde normen (de marges).

Snelheids- en belastingsindexen

De snelheidsindex van een band is een alfabetisch getal dat de maximale snelheid aangeeft waarmee deze kan rijden. Als de snelheidsclassificatie van een band bijvoorbeeld W is, betekent dit dat deze bestand is tegen een maximumsnelheid van 270 km/u. Soms kan je de ZR inscriptie vinden op bepaalde banden. Het betekent gewoon dat deze banden kunnen rijden met een snelheid boven de 240 km/u.

Wat de belastingsindex betreft, deze geeft hetmaximale gewicht aan dat een band kan verdragen. Bijvoorbeeld, een belastingsindex van 75 betekent dat het wiel een maximale belasting van 387 kg kan verdragen.

U vindt deze twee indicatoren op de zijkant van uw originele banden, na de afmetingen.

Het wordt sterk afgeraden (en is wettelijk verboden) om snelheids- en belastingsindex uitrusting te installeren die lager zijn dan je originele wielen. U kunt echter wel banden met hogere waarden gebruiken.

Het seizoen

Het rijden in de winter heeft niet dezelfde beperkingen als het rijden in de zomer. U moet hier rekening mee houden bij het kiezen van je banden voor sportieve wegmotoren. Als u vaak de weg op gaat in de winter, kunt u een uitrusting kiezen die op zijn kant gemarkeerd is met M+S. Deze markering geeft aan dat de band in staat is om op besneeuwde paden te rijden. Als uw uitstapjes echter beperkt blijven tot de zomerperiode, dan kunt u kiezen voor banden voor weg- en sportmotoren. Standaarden.

Wat zijn de beste merken van sportieve wegmotorbanden?

In de sector van de banden voor sportieve wegmotoren onderscheiden sommige fabrikanten zich met name door hun knowhow en hun zeer gespecialiseerde expertise. Hun producten bevatten innovatieve technologieën die het comfort en de rijervaring van de rijder verbeteren. Op dit moment zijn de beste merken banden voor sportieve wegmotoren:

Michelin is zonder twijfel een van de grootste merken in de bandenindustrie. De kwaliteitsbanden voor weg- en sportmotoren hebben een perfecte grip op natte en op droge wegen. Daarnaast heeft het merk een groot marktaandeel.

Bridgestone is eveneens op internationaal gebied een zeer prstigieus merk.. De reputatie is niet ver van die van Michelin. Bridgestone biedt zeer duurzame, sportieve wegmotor bandmodellen die u voor een lange tijd kunt gebruiken. De producten worden ook gewaardeerd om hun uitstekende grip en stabiliteit.

Continentalis een van de fabrikanten waarvan de sportieve wegmotorbanden één van de meest verkochte in Europa zijn. De banden combineren prestaties en duurzaamheid. Ze worden gekenmerkt door het comfort en de veiligheid die ze bieden tijdens het rijden.

Metzeler is ook een zeer populair merk onder motorrijders, hoewel het niet zo bekend is als Michelin, Bridgestone of Dunlop. Het biedt zeer geavanceerde banden die langzaam slijten en waarvan de de prestaties op oneffen terrein uitstekend zijn.

Door banden van deze merken aan te schaffen kunt u uw weg- of sportmotor uitrusten met banden van zeer goede kwaliteit.

Er zijn ook andere weinig bekende merken die kwaliteitsbanden aanbieden tegen zeer concurrerende prijzen. We noemen: Avon Tyres, Duro, Kenda Tyres, Mitas, Maxxis... Als u geen band van een premium merk heeft, kunt u zich wenden tot deze fabrikanten. Hun banden zijn beschikbaar op onze site.

Hoe onderhoudt u uw banden goed?

Om de banden van uw sportieve motor in goede conditie te houden, dient u plotseling remmen zoveel mogelijk te vermijden. Deze veroorzaken snelle slijtage van uw rubber. Om dezelfde reden moet u ook drift voorkomen als u gewone banden heeft. Zorg er bovendien voor dat u uw wielen in balans brengt wanneer u uw nieuwe banden monteert, zodat ze niet voortijdig van binnenuit degraderen.

Uw bandenspanning is ook belangrijk. Banden die voortdurend te weinig of te veel worden opgeblazen zullen zeer snel slijten. Ter herinnering: de juiste bandenspanning voor een sportieve wegmotorfiets ligt over het algemeen tussen de 2 en 2,5 bar.

Kortom, om de juiste banden te kiezen voor een sportieve motorfiets moet je rekening houden met een bepaald aantal criteria. Wat uw voorkeuren ook zijn, u kunt de catalogus van Bandenleader.nl doornemen om de eersteklas banden te vinden die aan uw behoeften voldoen.

LiveChat
Whatsapp Messenger