Zoeken op afmeting
Bridgestone autobanden

Bridgestone band

Brigdestone banden worden in Japan vervaardigd en blinken uit door een fabricatieproces dat technologische vernieuwing combineert met erkende know how. Het bedrijf is opgericht in 1931.

Bridgestone heeft sterke erkenning verworven tussen 2007 en 2010, toen dit merk zijn Formule 1 partners van uitrustingen voorzag. Bridgestone banden zijn bekend voor hun uitzonderlijke prestaties, hun grote schokweerstand en worden onder andere gebruikt voor de uitrusting van luxemodellen zoals BMW, Audi, Mercedes, Posche of Ferrari.

Bridgestone is ook bekend door de uitvinding van de Runflatband, een revolutionaire band die het mogelijk maakt om door te rijden met een lekke band.

Bestverkochte profielen

Personenautobanden

Off road banden

Bedrijfsvoertuigbanden

De technologieën van het merk Bridgestone

SACT (Hogere Kilometerstand)

SACT (Hogere Kilometerstand)
De technologie SACT van Bridgestone biedt een ontwerp met een combinatie van twee verschillende soorten rubber die zorgen voor een betere bescherming tegen slijtage (bij normaal gebruik op rechte stukken) en een ongeëvenaarde grip in de bochten. Precies wat de liefhebbers van sportief rijden nodig hebben! De mate van slijtage hangt natuurlijk af van uw rijstijl, maar de schouders waarborgen een ideale tractie en een centraal loopvlak dat vele kilometers mee gaat. Het wordt lastig een band met een betere prijs-kwaliteitsverhouding te vinden!

SACT + CAP&BASE (Betrouwbaar in alle weersomstandigheden)

SACT + CAP&BASE (Betrouwbaar in alle weersomstandigheden)
De technologie SACT zorgt dat het middelste gedeelte van het loopvlak meer kilometers kan afleggen en dat de schouders meer grip hebben. Hij is voorzien van een onderliggende Cap & Base-laag, die zorgt voor meer grip van het loopvlak en opmerkelijke prestaties biedt op het gebied van grip en schokbestendigheid, ongeacht de weersomstandigheden.

SILICA RICH EX (Optimale grip voor uw voorband)

SILICA RICH EX (Optimale grip voor uw voorband)
De rubbercompound Silica Rich EX bevat meer silica, wat zorgt voor betere prestaties van de banden in natte rijomstandigheden. Gecombineerd met de RC Polymer-technologie worden de effecten van de silica vermenigvuldigd en wordt de levensduur verlengd.

OBF (Vloeiend rijden op hoge snelheden)

OBF (Vloeiend rijden op hoge snelheden)
De nieuwe technologie OBF van Bridgestone geeft een maximale stijfheid wat de demping en stabiliteit op hoge snelheid optimaliseert. De band is zowel geschikt voor sportief als stadsgebruik. Het brevet voor de techno OBF van Bridgestone wordt momenteel gehomologeerd.

SILICA RICH (Betere grip op natte ondergrond en bij koud weer)

SILICA RICH (Betere grip op natte ondergrond en bij koud weer)
Het mengsel van Bridgestone met een hoog percentage silica geeft de achtertrein meer grip op nat wegdek, voor een probleemloze hanteerbaarheid.

RC POLYMER (Veiliger contact met de weg)

RC POLYMER (Veiliger contact met de weg)
De RC Polymer-technologie verzorgt de rubbercompound van een gelijkmatige verdeling van de silica. Het loopvlak van de band wordt er flexibeler door wat zorgt voor een groter contactvlak met de grond, ongeacht de temperatuur. RC Polymer zorgt voor een verlaging van de wrijving tussen de moleculen van de compound, wat leidt tot een verlaging van de rolweerstand en daardoor het brandstofverbruik.

NanoPro-tech™

NanoPro-tech™
De NanoPro-tech™-compound is rijk aan silica waarvan de verspreiding is verbeterd door een nieuwe mengtechnologie. De perfecte combinatie tussen de structuur met deze compound zorgt voor een maximale grip van de contactzone om de grip te verhogen op natte ondergrond.

HTSPC (Hanteerbaarheid in alle omstandigheden)

HTSPC (Hanteerbaarheid in alle omstandigheden)
Bridgestone is momenteel de enige fabrikant die de HTSPC-technologie gebruikt met vijf staaldraden die samen een monospirale gordel vormen. Een rubberlaag zorgt voor de isolatie van de draden die de gelijkmatige en lineaire druk garandeert wat leidt tot een maximale stijfheid. De banden met de HTSPC-technologie profiteren van een betere grip en een verhoogde hanteerbaarheid dankzij de gelijkmatige verdeling van het contactvlak, of de weg nu droog of nat is. De draden zijn beschermd tegen oxydatie en verlagen de temperatuurstijging tot een minimum waardoor de slijtage van het loopvlak regelmatiger is en er langer met de band kan worden gereden.

3LC (Stabiliteit en grip in de bochten)

3LC (Stabiliteit en grip in de bochten)
Bridgestone innoveert de 3LC-technologie met een compound van 3 rubberlagen. Het midden van het loopvlak bestaat uit twee lagen van de compound die daarmee zorgen voor een uitstekende stabiliteit bij het remmen en een lange levensduur. Een zachte compoundlaag is voorzien voor de schouders, voor een perfecte grip in de bochten voor alle hellingshoeken.

CAP&BASE (Optimale grip gedurende de hele levensduur)

CAP&BASE (Optimale grip gedurende de hele levensduur)
De Cap&Base-technologie combineert een zachte compound voor de toplaag voor een onvergelijkbare grip met een hardere compound voor een optimale stijfheid van de band. Zelfs als het loopvlak slijt, komt het binnenste compound niet in contact met de weg. Zo vindt er nooit gripverlies plaats.

GP-BELT

GP-BELT
Een extra gordel van de Mono-spirale MS-BELT zorgt dat de druk gelijkmatig kan worden verdeeld over het geheel van het contactvlak met de grond. Resultaat: meer grip in de bochten en meer controle bij het rijden.

3D CTDM (Geoptimaliseerd ontwerp)

3D CTDM (Geoptimaliseerd ontwerp)
Het ontwerp van Bridgestone-banden wordt inmiddels door de geautomatiseerde 3D CTDM-technologie uitgevoerd. Dit innovatieve programma voert dynamieke simulaties in 3D uit en houdt rekening met alle prestatiewaarden van de band. De motieven voor de voorbanden zijn zo ontworpen dat ze een optimale stabiliteit bieden op hoge snelheid en de vibraties tot een minimum verlagen. Wat betreft de motieven van de achterbanden zorgen de hogere negatieve waarden voor de benodigde grip en vereiste stabiliteit in de bochten. De 3D CTDM-technologie ontwerpt bandenprofielen die een maximale efficiëntie en een grotere lichtheid biedt in scherpe bochten. Voor soepel rijden, ongeacht de hellingshoek, is een gelijkmatig contactdruk nodig, en waarborgt maximale grip een optimale zijstijfheid.

3LC + Cap and Base

3LC + Cap and Base
De technologie 3LC verbetert de grip bij de schouders en verlengt de levensduur van het loopvlak. Laatstgenoemde is stijver gemaakt dankzij de onderliggende Cap & Base-laag die bijdraagt aan een verhoogde grip en schokbestendigheid, en biedt uitstekende algehele prestaties, ongeacht de weersomstandigheden.
LiveChat
Whatsapp Messenger