Nooit meer krassen dankzij de velgrandbescherming op uw banden

Heeft u zich al eens afgevraagd wat de afkortingen MFS, FR, FSL of RPB betekenen op uw bandprofiel?

Deze letters geven aan dat er een velgrandbescherming op uw band zit. Dankzij deze bescherming voorkomt u schade aan uw velgen als u tegen een trottoir aanrijdt of geconfronteerd wordt met rondvliegende steentjes.

Ter illustratie, vergelijk de volgende twee foto's:


Het is niet nodig om de 7 verschillen te zoeken, wat opvalt is dat de linkervelg volledig blootgesteld is aan krassen en vuil. De rechtervelg daarintegen, beschikt over een velgbeschermrand en is dus minder kwetsbaar. Het is de band die de meeste schokken moet doorstaan, en niet de velg.

Worden banden met velgrandbescherming veel gebruikt?

Nee, de meeste standaard banden beschikken niet over deze technologie. Dit komt omdat standaard banden vaak op velgen worden gemonteerd die wieldoppen hebben, om het wiel op te sieren. En de velgrandbeschermers verkleinen de wieldopkeuze, omdat sommige wieldoppen dan niet meer passen.

Daarnaast beschermen de velgrandbeschermers de velgen maar gedeeltelijk tegen kleine schokken en krassen.


Kent u de Rimblades al?

Er bestaan ook andere manieren om uw velgen te beschermen, zoals Rimblades, die op de velgen geplakt worden met sterke lijm. De bescherming is minder effectief dan een velgrandbescherming, maar kan vervangen worden als hij beschadigd is. De Rimblades bestaan in verschillende kleuren en kunnen uw velgen ook opsieren.


LiveChat
Whatsapp Messenger