Zoeken op afmeting
Vrachtwagen banden BFGoodrich

Vrachtwagen banden BFGoodrich

Vanaf het moment dat de eerste band van de productieband rolde, heeft BFGoodrich continu zijn grenzen verlegd wat betreft de prestaties van de producten.

In 1870 richtte Benjamin Franklin Goodrich, een visionaire en autodidacte ondernemer, de allereerste bandenfabriek op in Akron, Ohio (Noord-Amerika). Al in die periode vormde prestatie een belangrijk onderdeel van het merk. Dit zette zijn zoon Charles Cross Goodrich aan om vervolgens het eerste onderzoekscentrum van het bedrijf te openen in de Verenigde Staten.

Vanaf 1903 onderscheidt BFGoodrich® zich van de concurrentie, mede doordat het wiel gebruikt werd voor de Ford Model A, de eerste auto die Noord-Amerika doorkruiste van oost naar west.

Het bedrijf was natuurlijk ook geïnteresseerd in de start van de luchtvaartindustrie. 1909 was het jaar waarin BFGoodrich® een snelheidsrecord van 75 km/uur behaalde met een vliegtuig van de Curtiss Airplane Corporation tijdens een internationale vliegwedstrijd in de Franse stad Reims. Het duurde vervolgens slechts enkele jaren voordat BFGoodrich® legendarisch werd, toen het in 1927 ging vliegen met de Spirit of St-Louis, het vliegtuig waarmee Charles Lindbergh als allereerste over de Atlantische Oceaan vloog zonder tussenstop. En in 1977 waren de banden zelfs in de ruimte te vinden toen de spaceshuttle Columbia daar een vlucht maakte.
Bij BFGoodrich® zijn ze altijd op zoek naar nieuwe ideeën en mogelijkheden. Er worden telkens nieuwe uitdagingen aangegaan, wat in de loop van de tijd heeft gezorgd voor steeds meer doorbraken en belangrijke historische stappen op het gebied van bandenontwerp.

De banden van BFGoodrich® voor zware en lichte vrachtwagens kwamen EINDELIJK naar Europa.

Al vanaf 1914 hebben de wedstrijdbanden van BFGoodrich® hun prestatievermogen bewezen op alle racecircuits en tijdens belangrijke wedstrijden, inclusief de Baja 1000, wereldbekerwedstrijden van terreinwagens en de Dakar-rally. In de loop van de jaren hebben de banden vele trofeeën en overwinningen behaald.

Chauffeurs van over de hele wereld zweren bij de robuustheid van de banden. De banden van BFGoodrich® laten de vrachtwagen en zijn chauffeur nooit in de steek, of dat nu tijdens een rit over een lange afstand is, een tocht door de stad, in de modder of over het ijs. Of u nu chauffeur van een vrachtwagen, kiepwagen, bus of touringcar bent of bezorger op lokaal niveau (pakketdienst), er zijn altijd geschikte banden te verkrijgen, ongeacht uw locatie of het gewenste prestatievermogen van de banden.

Bestverkochte profielen

Aangedreven as

Aanhangwagen

Industrie

LiveChat
Whatsapp Messenger