Zoeken op afmeting

Wat is een coverband?

Het vernieuwen is een techniek die de levensduur van uw band verlengt. Het loopvlak van de gebruikte band wordt vervangen door een nieuw loopvlak op het oorspronkelijke karkas.Deze techniek is alleen mogelijk op herbruikbare banden.

Coverbanden: zijn ze betrouwbaar?

Alle vernieuwde banden krijgen een uitgebreide controle. Sinds januari 2002 zijn ze onderworpen aan dezelfde performance- en veiligheidstests als nieuwe banden voordat ze in de verkoop gaan. De indicatie "retread" is verplicht voor de coverbanden.

Voordelen Nadelen
Goedkoop

(40% goedkoper dan een nieuwe band)
Geluid
Vernieuwde banden zijn over het algemeen luidruchtiger
Ecologisch
(het vermindert bandenafval)
Remmen
De remprestaties kunnen iets inferieur zijn aan nieuwe banden

Het loopvlak vernieuwen gebeurt vooral bij vrachtwagenbanden (85%). Het is maar mogelijk bij 12% van de personenauto banden.

De beste merken coverbanden

Banden Leader beveelt u verschillende bandenmerken aan die bekend staan om hun krachtige coverbanden.

Marangoni Dit italiaanse merk beheerst het vernieuwingsproces uitstekend. Het prestatievermogen van coverbanden van dit merk is gelijk aan dat van nieuwe banden. Het is de leader van het loopvlak vernieuwen. De levenslange garantie van Marangoni dekt de gekochte banden tegen schade als gevolg van normaal weggebruik of een fabrieksfout.
Blackstar Blackstar is een frans merk gespecialiseerd in coverbanden. Het is een leader op dit gebied en staat vooral bekend om het vernieuwen van off road banden.
Laurent Dit is een merk dat gespecialiseerd is in het vernieuwen van industriële banden. Het is een dochteronderneming van de groep Michelin.
Goodyear - Dunlop Vernieuwen vooral vrachtwagenbanden. Optimale kwaliteit.
Insa Turbo Sinds 1988, is dit merk aanwezig op de coverbandenmarkt. Het merk staat bekend om haar geavanceerde technologie waarmee ze bandvernieuwingen van hoge kwaliteit levert.

Waar bestaat het vernieuwen uit?

Het vernieuwen bestaat uit drie verschillende fases:

1 Het borstelen Wanneer het loopvlak is verwijderd wordt het karkas geborsteld. De beschadigde gedeeltes van het karkas worden met speciaal gereedschap schoongemaakt.
2 Het scrubben Bij het scrubben worden de verwijderde gedeeltes, die zijn weggehaald tijdens het borstelen, vervangen door nieuwe onderdelen. (koordlagen, versterkingen)
3 Het vernieuwen Het vernieuwen is de fase waarin het nieuwe rubber wordt aangebracht op het loopvlak. Dit proces gebeurt met behulp van een computer.

LiveChat
Whatsapp Messenger
LiveChat